Ted Quispel manager Strategie en Bestuursadvisering bij BZK

Ted Quispel wordt met ingang van 15 april 2023 manager Strategie en Bestuursadvisering bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ted Quispel

T. (Ted) Quispel is op dit moment waarnemend manager Strategie en Bestuursadvisering. Daarvoor was hij toegevoegd directielid Opleidingsinstituut bij de Dienst Justitiële Inrichtingen en plaatsvervangend directeur Personeel-, Management- en Personeelsontwikkeling DJI bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De opgaven van de manager Strategie en Bestuursadvisering liggen onder meer op het gebied van advisering over de visie, strategie en beleidsvorming op het O&P-domein en innovatie vanuit O&P Rijk. Ook adviseert de manager de directeur over benodigde samenwerking en integratie van dienstverlening met andere SSO’s en CDV’s en over interdepartementale strategiebepaling en besluitvorming. De manager vertaalt de Rijksbrede bedrijfsvoeringstrategie naar integrale strategische doelen voor O&P Rijk en stuurt gezamenlijk met de business units op integrale dienstverlening. De manager vervangt de directeur O&P Rijk waar nodig.

Ted Quispel: “Ik ben een bevoorrecht mens en zie het als een eer om via deze mooie organisatie en functie een bijdrage te kunnen leveren aan een beter Nederland. Mijn ervaring met de sturing en besturing van SSO’s en beleid komen hier goed bij elkaar. Er staat een fantastisch team van gemotiveerde collega’s die hetzelfde denken over de hoge kwaliteit van diensten die O&P Rijk moet leveren aan zijn klanten. Directe collega’s en medewerkers die van mij mogen verwachten dat ik ze ondersteun, faciliteer en in hun kracht zet waardoor we als collectief nog beter worden. Mijn persoonlijke ambitie is dan ook om met hen een wezenlijke bijdrage te leveren aan de verdere integratie en verbetering van diensten. Binnen O&P Rijk maar ook met de andere SSO’s. Samen werken voor de publieke zaak en Nederland telkens een stukje beter maken.”

Marijke van den Broek, directeur Organisatie en Personeel Rijk: “Ted heeft ruime ervaring op het domein van het organisatie- en personeelsvak. En ook op het ICT-vlak. Dit zijn DE thema’s van O&P Rijk."

Daarnaast heeft hij een rijk verleden in Shared Service-organisaties en agentschappen. De Shared Service-organisaties waar hij heeft gewerkt, bevonden zich, net als die bij O&P Rijk, ook op het grensvlak van uitvoering en beleid. Dit spanningsveld en de belangen die spelen van grote uitvoeringsorganisaties kent hij als geen ander. Hij heeft geen persoonlijke historie bij de huidige onderdelen van O&P Rijk. Dat maakt dat hij ook prima een rol als (bruggen)bouwer kan spelen in onze jonge organisatie.”

Ted heeft een achtergrond in handelskennis, marketing en bedrijfseconomie en behaalde een  Master of Business Administration.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze kandidaat het ook geworden.