Kim Haans-Stassen manager Juridisch Advies bij BZK

Kim Haans-Stassen wordt met ingang van 1 juni 2023 benoemd tot manager Juridisch Advies bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

K.E. (Kim) Haans-Stassen is op dit moment manager binnen het programma EU btw é-Commerce bij de Belastingdienst. Daarvoor was zij manager, portefeuillehouder Omzetbelasting en Formeel Recht en waarnemend manager en portefeuillehouder Loonheffingen bij de Belastingdienst. Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft zij eerder bij het Rijksvastgoedbedrijf de functie hoofd Cluster Omgevingswet en Private Zaken vervuld. Voor haar werkzame periode bij het Rijksvastgoedbedrijf heeft zij verschillende functies binnen het vastgoeddomein uitgeoefend, waaronder bij het Kadaster en in het notariaat.

De manager Juridisch Advies is verantwoordelijk voor de juridische kwaliteit van het functioneren van het Rijksvastgoedbedrijf en heeft als opgaven de juridische (en daarmee politiek-bestuurlijke en financiele) risico’s van het handelen van het Rijksvastgoedbedrijf te beperken alsmede ervoor zorg te dragen dat de juridische aangelegenheden meer aan de voorkant van de primaire processen komen. De manager Juridisch Advies krijgt te maken met een breed scala aan diverse onderwerpen en draagt bij aan de maatschappelijke opgaven waar het Rijksvastgoedbedrijf, als grootste vastgoedbedrijf voor Nederland, voor staat.

Kim Haans-Stassen: “Deze functie heeft voor mij het beste van twee werelden. Ik kan mijn passie voor management combineren met mijn juridische achtergrond. De afdeling Juridisch Advies vormt het juridische hart van het Rijksvastgoedbedrijf. Dat maakt het werkveld breed, maatschappelijk relevant en inhoudelijk uitdagend. Ik kijk er naar uit om samen met mijn afdeling zowel de organisatie als de omgeving proactief te adviseren en juridisch effectief te dienen én om samen met de directie Financiën en Bestuursadvisering een essentiële bijdrage te leveren aan de opgaven waar het Rijksvastgoedbedrijf voor staat.”

Jürgen Jongkind, directeur Financiën en Bestuursadvisering Rijksvastgoedbedrijf: “Kim heeft alles in zich om het juridisch geweten te worden van het Rijksvastgoedbedrijf. Ze heeft een grote persoonlijke drive om met alle aanwezige juridische kennis van haar afdeling proactief te adviseren en daarmee onmisbaar te zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kim dé persoon is die de juridische functie naar een nog hoger niveau brengt en dat ze met haar brede kennis en ervaring ook van grote waarde is voor mijn managementteam.”

Kim behaalde haar bachelor Nederlands en notarieel recht en haar master Notarieel recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daarnaast behaalde zij een master Managementwetenschappen aan de Open Universiteit.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.