Robin Comanne afdelingshoofd Kennis bij BZK

Robin Comanne wordt met ingang van 1 mei 2023 hoofd afdeling Kennis i.o. bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Robin Comanne

De afdeling Kennis in oprichting als onderdeel van de directie Wonen draagt bij aan de beleidsontwikkeling en versterkt de onderbouwing van beleid. Door analyses voor beleid uit te voeren, directie overstijgende onderzoeken (IBO’s, studiegroepen en heroverwegingen) te coördineren, externe ontwikkelingen in beeld te brengen, (internationale) wetenschappelijke kennis te delen en een netwerk van onderzoeks- en kennisinstellingen te onderhouden helpt de afdeling mee om beleid vorm te geven en te verbeteren. De woningnood in Nederland is groot en onze ambities zijn stevig. Het afdelingshoofd is verantwoordelijk deze afdeling invulling te geven, te structureren en te positioneren en de afdeling naar een hoger plan te tillen.

Robin is sinds 2019 werkzaam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek als hoofd Vastgoed & Woningmarkt. Daarvoor werkte hij bij Gemeente Den Haag en in de woningcorporatiesector. Robin studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

Robin Comanne: “Meten is weten. Kennis, data en cijfers zijn hard nodig voor het bepalen en monitoren van de beleidsdoelstellingen rondom de woonopgave. Om hier samen met de collega’s van de directie Wonen en onze samenwerkingspartners verder aan te mogen bouwen is een uitdaging die veel kansen biedt en energie geeft. Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe collega’s de afdeling Kennis op te gaan bouwen. Ontzettend mooi om hier vanuit mijn achtergrond in het woondomein en de bij het CBS opgedane ervaring met monitoringsvraagstukken en veranderprocessen aan bij te kunnen dragen.“

Hans Ton, directeur Wonen: “We zijn heel blij dat het gelukt is om Robin te strikken. Er is werk aan de winkel op het terrein van de volkshuisvesting dat naast aandacht en liefde ook ervaring en kunde nodig heeft. Robin heeft 15 jaar in diverse functies gewerkt in de woningcorporatiewereld, hij kent deze wereld dan ook als geen ander. Daarnaast brengt hij ervaring mee vanuit de gemeente en het CBS. Hij heeft ruime ervaring met het aansturen van teams en het verder brengen van afdelingen en directie. Ik ben ervan overtuigd dat we een hele prettige manager en collega binnenhalen en dat we plezierig gaan samenwerken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van BZK. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.