David van Baarle directeur Ontwikkeling & Services Rijkswaterstaat

David van Baarle maakt per 15 juni 2023 de overstap naar de Centrale Informatievoorziening (CIV) als directeur Ontwikkeling & Services Rijkswaterstaat.

Digitalisering is voor Rijkswaterstaat (RWS) essentieel voor een gezonde toekomst. Assetmanagement, Cloud en industriële automatisering vormen de komende tijd een grote ontwikkelopgave. Dit brengt nieuwe dienstverlening en nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee, wat veel vraagt van onze CIV als dé IV-organisatie van Rijkswaterstaat.

De directie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van applicaties en de uitvoering van programma’s voor IV-vernieuwingen zoals de inzet van data en digitalisering in ons verkeer (smart mobility). Denk bijvoorbeeld aan de slimme kastjes langs de weg die verkeersdrukte meten (Intelligente WegKant Systemen), maar ook door het delen en combineren van data met andere wegbeheerders zorgt RWS dat we verkeersstromen beter kunnen regelen.

Momenteel is David directeur Wegverkeersmanagement bij Verkeer- & Watermanagement (VWM) bij Rijkswaterstaat. Eerder was hij directeur van de Rijksrederij. Hij is zijn carrière gestart bij de politie.
David studeerde - na zijn opleiding aan de politieacademie - Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Ron Kolkman, hoofdingenieur-directeur CIV: “In David hebben wij een gedreven en ervaren directeur gevonden met kennis en ervaring binnen Rijkswaterstaat. Dit kunnen we goed gebruiken voor de grote opgave waar we de komende jaren voor staan.” 

David van Baarle: “Met veel energie en enthousiasme ga ik aan de slag bij CIV, nu vanuit data en IV bijdragen aan de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van ons land.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en Rijkswaterstaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.