Jeroen van der Waart afdelingshoofd Toeslagen bij Financiën

Jeroen van der Waart wordt per 1 mei 2023 benoemd tot afdelingshoofd Toeslagen bij het ministerie van Financiën.

Jeroen van der Waart

De afdeling Toeslagen geeft invulling aan de stelselverantwoordelijkheid voor Toeslagen en heeft een regisserende rol op het terrein van de inkomensafhankelijke regelingen. De afdeling Toeslagen is een relatief nieuwe afdeling, de komende jaren staan in het teken van teamontwikkeling en het creëren van een stabiele afdeling. In dit kader zal Jeroen zich gaan bezighouden met een duidelijke positionering van de afdeling Toeslagen en het verder verbeteren van de samenwerking met opdracht gevende departementen en belangenorganisaties.

Jeroen is als plaatsvervangend afdelingshoofd Toeslagen de afgelopen tijd verantwoordelijk geweest voor een deel van de dossiers van de afdeling en heeft het vorige afdelingshoofd waargenomen op de momenten dat diegene afwezig was. Hiervoor vervulde Jeroen verschillende functies bij de directie Woningmarkt het ministerie van BZK, waaronder die van plaatsvervangend afdelingshoofd. Daarvoor was hij werkzaam als (senior) beleidsmedewerker bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Jeroen studeerde Algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Jeroen van der Waart: “Ik heb de afdeling Toeslagen het afgelopen jaar leren kennen als een groep leuke, enthousiaste en gemotiveerde mensen. Ze werken aan de wetgeving rond de hersteloperatie toeslagen, het zoeken naar verbeteringen in het huidig stelsel, en het verkennen van alternatieven voor de toekomst. Dit zijn belangrijke onderwerpen, die daadwerkelijk impact hebben op de mensen die afhankelijk zijn van toeslagen. Ik zie ernaar uit om deze onderwerpen, samen met het team, de uitvoering en de opdrachtgevende departementen, op te pakken en verder te brengen.”

Marjolein Boterman, directeur directe Belastingen & Toeslagen: “Ik ben erg blij dat Jeroen ons managementteam gaat versterken. Met zijn ruime ervaring met interdepartementale samenwerking en met verschillende toeslagdepartementen is Jeroen goed in staat om het complexe speelveld vanuit de rol van coördinerend opdrachtgever te overzien. Behalve over kennis en expertise beschikt Jeroen ook over een groot probleemoplossend vermogen. Jeroen heeft een positieve instelling en laat zich niet snel uit het veld slaan.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.