Pim Fischer MT-lid Natuur bij LNV

Pim Fischer wordt vanaf 1 juni 2023 MT-lid Natuur en afdelingshoofd van het directoraat-generaal Natuur en Visserij bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Binnen LNV wordt aan grote opgaven binnen Nederland gewerkt als het gaat om de transitie van de landbouw en het behouden, herstellen en ontwikkelen van natuur. Een goed en robuust natuurbeleid is cruciaal voor nationale en internationale biodiversiteitsdoelen. Integraal en gebiedsgericht werken waarbij de natuurdoelen een grote rol spelen, is de nieuwe koers die binnen het departement en ook het directoraat-generaal wordt ingezet en waar het MT-lid aan zal bijdragen.

Irene Uitermark, waarnemend Directeur Natuur: “De reden waarom wij voor Pim hebben gekozen is omdat hij vanuit zijn achtergrond een goede bijdrage kan leveren aan de opgaves waar wij nu voor staan. Hij is gewend te werken in een complexe omgeving en heeft daarin grote opgaves tot een goed einde weten te brengen. Daarbij staat hij in goed contact met zijn omgeving. Hij is dan ook een waardevolle aanvulling in ons MT en voor onze hele directie."

Pim Fischer: “We staan gezamenlijk voor een grote opgave en ik kijk er naar uit om met het team en vele anderen aan de slag te gaan om de natuur te beschermen en te versterken, en op zoek te gaan naar de juiste oplossingen. Met als doel om gezamenlijk een positieve impact te kunnen maken voor o.a. een betere biodiversiteit, bodem, lucht en waterkwaliteit, wat noodzakelijk voor de gezondheid van mens en dier."

Pim werkt op dit moment als Business Development Manager Offshore Wind bij Shell New Energies. Hij won onlangs een prestigieuze tender: the Dutch 760 MW Offshore Wind tender HKW VI, het eerste offshore windpark wereldwijd, waarbij ecologie centraal staat. Daarnaast heeft hij met zijn team diverse ecologie-specifieke innovaties ontwikkeld en een nieuw multidisciplinair team bij New Energies opgezet. Hiervoor was Pim Business Development Manager bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Pim volgde een MBA programma aan de Fudan Universiteit in Shanghai (in samenwerking met de Universiteiten van Hong Kong en Massachusetts) en hij rondde zijn Master Internationale Economie en Business af aan de Universiteit van Groningen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.