Bart Snel afdelingshoofd Mobiliteit en Transities bij IenW

Bart Snel start per 12 juni 2023 als afdelingshoofd Mobiliteit en Transities bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De afdeling Mobiliteit en Transities stuurt actief op het ondersteunen en versnellen van de totstandkoming van gewenste verbetering en transities uit de Mobiliteitsvisie 2050 en afspraken uit de Bestuurlijke Overleggen Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport (MIRT).

Drs. B. (Bart) Snel werkt momenteel bij het ministerie van IenW als plaatsvervangend afdelingshoofd en manager secretariaat bij de directie Openbaar Vervoer en Spoor. Na zijn studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam was Bart onder andere werkzaam als beleidscoördinator bij de VROM-inspectie. De afgelopen jaren was Bart werkzaam bij het ministerie van IenW waar hij functies bekleedde als coördinerend beleidsmedewerker binnen het milieudomein en clustercoördinator HSL-Zuid.

Jan-Bert Dijkstra, directeur Mobiliteit en Gebieden, is blij met deze benoeming: ”Bart is een resultaatsgerichte verbinder met koers. Dat is een mooie combinatie voor een afdelingshoofd Mobiliteit en Transities. Voor blijvende veranderingen is visie en richting belangrijk en vooral het samenwerken en resultaten boeken met de eigen IenW organisatie en met externe private en publieke partijen. Bart heeft succesvolle ervaring met leiding geven aan complexe dossiers, waarin veel spelers een belang hebben. De brede ervaring maakt dat Bart uitermate geschikt is deze klus. Bart is een welkome aanvulling voor onze directie en ons MT.”

Bart over zijn benoeming: “Iedereen in Nederland heeft recht op een goede bereikbaarheid van werk, studie, familie en vrienden. Omdat ik houd van concrete maatschappelijke uitdagingen voel ik me als een vis in het water in het mobiliteitsdomein. Ik heb veel ervaring opgedaan binnen het openbaar vervoer en zie het als een prachtige stap om het werkveld te verbreden naar mobiliteit en de veranderingen die nodig zijn om een goede bereikbaarheid te garanderen, nu en in de toekomst. Ik heb veel zin om hiermee aan de slag te gaan, samen met de collega’s van de nieuwe afdeling, het MT van M&G, de collega-directies van ons DG en de (maatschappelijke) partners buiten IenW.”

Deze vacature is ontstaan door een uitbreiding van de directie Mobiliteit en Gebieden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal ABD (DGABD)  en het ministerie van IenW. Vacatures die het DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.