Hendrieneke Bolhaar hoofd Communicatie Douane bij Financiën

Hendrieneke Bolhaar wordt per 1 juli 2023 benoemd als hoofd Communicatie bij de Douane.

De verzelfstandiging van de Douane vanuit de Belastingdienst brengt met zich mee dat er behoefte is aan een zelfstandige professionele communicatiefunctie die zowel op politiek bestuurlijk niveau als op operationeel niveau goed functioneert. Tot de ontvlechting was de communicatiefunctie van de Douane beperkt en afhankelijk van de Belastingdienst. Om dit te kunnen bewerkstelligen moet er een aantal zaken gebeuren:

  • Op strategisch niveau aansluiten en een netwerk creëren binnen en buiten de Douane
  • Op orde brengen van de kennis, vaardigheden en capaciteit die nodig is om als communicatiefunctie zelfstandig te kunnen functioneren (denk hierbij aan kennis over corporate communicatie, huisstijl, campagnes, beheer van kanalen en content, woordvoering, communicatie-onderzoek, etc.)

Hendrieneke Bolhaar: “Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan als hoofd Communicatie bij de Douane. De Douane is een organisatie met bevlogen medewerkers die trots zijn op hun werk. Samen wordt er gewerkt aan belangrijke maatschappelijke opgaves. De organisatie is volop in ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om met het team de communicatie vanuit de Douane en binnen de organisatie verder te versterken en te professionaliseren.”

Danielle Verburg, plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering: “Ik ben heel blij dat Hendrieneke het team Communicatie van de Douane blijvend komt versterken. Hendrienekes kennis en ervaring, maar ook haar energieke en enthousiaste aanpak zorgt dat we met het team communicatie verdere stappen kunnen zetten in de doorontwikkeling naar een stevige communicatiefunctie.”

Drs. H.F.A. (Hendrieneke) Bolhaar werkt sinds 2011 als (managing) Consultant Communicatie bij Berenschot. In die hoedanigheid werd zij onder andere ingezet als teamleider Communicatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, en was zij als adviseur actief binnen het openbaar bestuur.

Op dit moment werkt Hendrieneke Bolhaar als interim teamleider communicatie bij de Douane. Voor zij bij Berenschot in dienst kwam werkte zij als woordvoerder bij het ministerie van Financiën. Bij ditzelfde departement startte zij haar loopbaan als Rijkstrainee. Hendrieneke Bolhaar studeerde Toegepaste Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en de Douane. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.