Imane Elfilali MT-lid Topsectoren en Industriebeleid bij EZK

Imane Elfilali start op 1 juni 2023 als MT-lid Topsectoren en Industriebeleid (TOP) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De directie TOP is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol van het (top)sectorenbeleid en het industriebeleid en de verduurzamingsopgaven die daar spelen.

Imane gaat zich richten op de aansturing van de beleidsdomeinen topsectoren Life Sciences & Health, Agrifood en Tuinbouw. Belangrijk in de opgave is dat deze topsectoren een goede concurrentiepositie kunnen realiseren en tevens kunnen bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen. Het nieuwe industriebeleid en de aandacht voor economische veiligheid zijn ook voor deze sectoren belangrijk aandachtspunt. Samen met de teams gaat Imane dit verder vormgeven.

Imane Elfilali: “Samenwerken en de krachten bundelen op weg naar een duurzame en circulaire economie in een veranderende geopolitieke wereld. Daar ga ik me nationaal en internationaal voor inzetten. Ik kijk er naar uit om samen met de TOP-collega’s en de verschillende spelers uit het veld van de topsectoren Life Sciences & Health, Agrifood en Tuinbouw werk te maken van de schone en innovatieve economie van vandaag en morgen.”

Maarten Smidts, waarnemend directeur TOP: “Imane is een enthousiaste en energieke persoonlijkheid die veel politiek-bestuurlijke ervaring meebrengt vanuit diverse ministeries en Brussel. Ze heeft een sterke drive, is doelgericht en betrokken met de medewerkers. Daarmee kan ze een mooie bijdrage leveren aan het verder versterken van onze directie. Ik kijk uit naar haar komst!”

Imane werkt momenteel als clustercoördinator leveringszekerheid en innovatie bij het ministerie van VWS. Ze startte haar loopbaan bij het ministerie van BZ en vervulde daarna zowel vanuit Den Haag als Brussel diverse functies bij de directie Europese en Internationale Zaken en de directie Wetgeving en Juridische Zaken bij EZK. Imane studeerde Internationaal en Europees recht aan de Universiteit Leiden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.