Frans van Suylekom manager Directie Huisvesting & Facilities tevens plaatsvervangend directeur bij JenV

Frans van Suylekom wordt met ingang van 1 juni 2023 manager Directie Huisvesting & Facilities en tevens plaatsvervangend directeur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De directie Huisvesting en Facilities is stelselverantwoordelijk voor de huisvesting binnen JenV, levert namens JenV een belangrijke bijdrage aan het rijksbrede beleid én vertaalt dit beleid ook weer naar de impact voor JenV. De directie neemt de leiding in het ontwikkelen van JenV breed huisvestingsbeleid, waarin grote opgaven als verduurzaming, hybride werken en het optimaliseren van de huisvestingsportefeuille ten dienste van het concern JenV belangrijke speerpunten zijn. Tot het netwerk van DH&F behoren naast de taak- en sui generis organisaties van JenV onder meer het Rijksvastgoedbedrijf, de concerndienstverleners en DG Digitalisering en Overheidsorganisatie (DGDOO).

Silvia Schikhof: “Ik ben blij met de komst van Frans. Frans heeft een brede ervaring bij de Rijksoverheid, onder andere op de (beleids)terreinen van wonen, bouwen en de leefomgeving, en ook op het gebied van de rijksbrede bedrijfsvoering. Zijn combinatie van sensitiviteit voor politiek-bestuurlijke zaken, kennis van governancevraagstukken en altijd een scherp oog voor de impact op de omgeving, samen met zijn mensgerichte stijl van leidinggeven is precies wat we zochten.”

Frans van Suylekom: “Ik kijk er naar uit om mij vol energie in te zetten voor de directie Huisvesting en Facilities, voor de verdere ontwikkeling van het team en ben zeer enthousiast om op het maatschappelijk relevante werkveld van JenV met de taakorganisaties en stakeholders de verbinding te zoeken en samen te werken aan toekomstbestendige oplossingen.”

Frans van Suylekom is nu nog werkzaam bij het Rijksvastgoedbedrijf als manager Portefeuillestrategie en Stelsels. Eerder werkte hij bij de directie Inkoop-Faciliteiten- en Huisvestingsbeleid Rijk van het DG Overheidsorganisatie (BZK) en in een aantal functies op het gebied van wonen en bouwen bij BZK en VROM. Frans heeft een studie Planologie afgerond.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.