Marc Unger manager Inkoop en Contractmanagement bij BZK

Marc Unger wordt met ingang van 1 juni 2023 benoemd tot manager Inkoop en Contractmanagement bij het Rijksvastgoedbedrijf van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ir. M.K. (Marc) Unger is sinds 2019 als programmadirecteur verbonden aan het Rijksvastgoedbedrijf. Zo heeft hij zich bezig gehouden met de renovatie van het Binnenhof en met het strategische programma van het RVB: Tempo & Trendbreuk. Marc studeerde Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft.

De manager Inkoop en Contractmanagement heeft als opgave het doelmatig en rechtmatig inkopen met de beste prijs-/kwaliteitverhouding. Het RVB pakt de voortrekkersrol op het gebied van innovatieve oplossingen voor het managen van het vastgoed en het verduurzamen van de sector. Het RVB krijgt vanuit de politiek steeds meer maatschappelijke opgaven. Duurzaamheid, maatschappelijk bewust ondernemen en klimaatdoelen zijn enkele voorbeelden hiervan. Er wordt naar de manager Inkoop en Contractmanagement gekeken om vanuit het werkveld inkoop en contractmanagement meer te doen met die maatschappelijke meerwaarde.

Marc Unger: “In deze functie komt mijn passie voor publiek opdrachtgeverschap en mijn drive een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het Rijksvastgoedbedrijf samen. Inkoop vormt daarbij een cruciale schakel tussen de maatschappelijke doelstellingen en de realisatiekracht van de markt. Al eerder bekleedde ik de rol van Chief Procurement Officer: bij zowel Royal Schiphol Group als ProRail was ik eindverantwoordelijk voor het inkoop-, aanbestedings- en leveranciersbeleid. Mijn nevenfuncties sluiten daar goed op aan: naast het lidmaatschap van de Corporate Tenderboard van Rijkswaterstaat, ben ik onder andere gastdocent bij de universiteiten van Twente en Delft op het vak “strategic procurement” en lid van de Adviesraad van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Als leider ben ik zowel toekomst- als mensgericht. Positief van aard, houd ik van een prettige, veilige omgeving, waarin iedereen het beste uit zichzelf èn uit de ander kan halen. Ik kijk met veel respect naar het team van ICM en heb er erg veel zin in samen met mijn collega’s verder te bouwen op hetgeen de afgelopen jaren bereikt is.”

Majorie Jans, directeur Transacties en Projecten: “Ik ben verheugd dat Marc zich opnieuw aan het Rijksvastgoedbedrijf verbindt. Met zijn kennis en kunde en als persoon ben ik ervan overtuigd dat hij een waardevolle bijdrage zal leveren aan de directie Transacties en Projecten. Zo is procurement een van de rode draden in de gerenommeerde loopbaan van Marc. Met hem krijgen we een inhoudelijk sterke en gedreven manager; hij is creatief, heeft een zee aan ideeën en weet deze om te zetten in een visie. Ook is hij een verbinder met een duidelijke motivatie voor brede samenwerking. Met Marc als manager Inkoop en Contractmanagement willen we borgen dat we blijvend een aantrekkelijke opdrachtgever zijn en onze voortrekkersrol op het gebied van innovatieve oplossingen voor het managen van het vastgoed en het verduurzamen van de sector nog meer vorm gaan geven. Kortom; we kijken uit naar zijn komst en zien uit naar de samenwerking!”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.