Kitty van der Heijden Deputy Executive Director UNICEF

Kitty van der Heijden wordt Deputy Executive Director, met als rang Assistent Secretary General, bij het United Nations Children’s Fund (UNICEF).

Kitty van der Heijden

Drs. K. (Kitty) van der Heijden is sinds 2019 directeur-generaal Internationale Samenwerking bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was zij werkzaam bij het World Resources Institute, onder andere als Vice President, directeur Afrika en Europa. Eerder vervulde ze de functie van directeur Klimaat, Milieu, Energie en Water, tevens ambassadeur voor Duurzame Ontwikkeling bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook was zij onder meer directeur van het UN Resident Coordinator Office/Senior Advisor UN Reform bij het United Nations Development Program in Hanoi, Vietnam.

Kitty van der Heijden studeerde Algemene economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.