Bharti Girjasing hoofd Staatsschuld- en Schatkistbeheer bij het Agentschap van de Generale Thesaurie

Bharti Girjasing is per 9 mei 2023 benoemd tot hoofd Staatsschuld- en Schatkistbeheer bij het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën.

Bharti Girjasing

Het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën beheert en financiert de staatsschuld en de schatkist en doet het dagelijkse cashmanagement voor het Rijk. Hierbij is het Agentschap actief op de kapitaal- en geldmarkt en werkt het intensief samen met financiële marktpartijen. De afdeling Staatschuld – en Schatkistbeheer (SSB) is de backbone van het Agentschap en bestaat uit twee teams die op de achtergrond belangrijke taken voor het Agentschap vervullen. Zo zorgen de medewerkers van deze afdeling voor de controle en een correcte afhandeling van financiële transacties en wordt nauwlettend in de gaten gehouden hoe het met de liquide positie van de Nederlandse Staat gaat.

Saskia van Dun, agent: “Ik ben blij dat we Bharti nu definitief als MT-lid van het Agentschap kunnen verwelkomen. In de afgelopen detacherings- en vervangingsperiode heb ik Bharti leren kennen als een toegewijde collega die haar schouders eronder zet. Samen met de mensen van haar afdeling zet zij mooie stappen om het belangrijke werk van de mid- en backoffice te optimaliseren. Bharti is complementair aan ons managementteam en ik ben ervan overtuigd dat zij als leidinggevende van de afdeling SSB een betekenisvolle rol zal spelen. Mede namens de collega’s wens ik Bharti daarmee heel veel succes en plezier.”

Bharti Girjasing: “Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s bij te dragen aan solide en efficiënte financiering van de staatsschuld. Als financiënambtenaar met een hands-on mentaliteit kijk ik uit naar dossiers als de kasraming van de Staat, het monitoren of de staatsschuld goed wordt gemanaged en solide dienstverlening aan de klanten die schatkistbankieren.”

Bharti werkt sinds 2018 voor het ministerie van Financiën. Sinds juli 2022 is ze werkzaam op de afdeling Staatsschuld – en Schatkistbeheer, eerst als waarnemend plaatsvervangend hoofd en later als waarnemend hoofd. Hiervoor was zij coördinerend beleidsmedewerker bij de directies Begrotingszaken en de Inspectie der Rijksfinanciën. Eerder werkte Bharti bij de afdeling Internationale Zaken en Europese subsidies van de Gemeente Utrecht met tussendoor een uitstap naar AT Osborne, waar zij consultant Bestuur en Organisatie was.

Bharti behaalde een bachelor Technische Bestuurskunde aan de Technische Universiteit in Delft. Vervolgens behaalde zij een Master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar zij op dit moment promotieonderzoek doet. De planning is haar PhD Bestuurskunde eind 2023 af te ronden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en de directie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure is zij het ook geworden.