Sylvia Cammeraat directeur Bedrijfsvoering bij AZ

Sylvia Cammeraat start per 11 juli 2023 als de nieuwe directeur Bedrijfsvoering bij het ministerie van Algemene Zaken.

Het ministerie van Algemene Zaken is weliswaar klein, maar de context waarin de processen zich afspelen is complex. De eisen aan de bedrijfsvoering onder andere op het gebied van facilitaire dienstverlening, verhuizing en huisvesting, de IV en IT-systemen, en (IT) beveiliging zijn hoog. Snel handelen en maatwerk zijn kenmerken van de organisatie. De directeur Bedrijfsvoering geeft leiding aan de directie en is verantwoordelijk voor zowel de veranderingsprocessen als het garanderen van continuïteit van de primaire processen.

Gert-Jan Buitendijk, secretaris-generaal van AZ: “Ik ben heel blij met de komst van Sylvia als directeur Bedrijfsvoering. Sylvia is inmiddels ruim een half jaar bij ons als plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering/CIO aan de slag. Ze kent daarom onze organisatie en heeft eerder in de brede bedrijfsvoering ervaring opgedaan bij andere departementen. Ik ken haar als iemand die met aandacht voor de mensen haar nieuwe rol zal oppakken. Ze heeft er zin in om met haar ervaring enerzijds continuïteit in de dienstverlening van AZ te bieden en anderzijds de twee grote projecten, vervanging van IT- infrastructuur en de huisvesting van AZ, in goede banen te leiden.΅

Sylvia Cammeraat: “Ik ben heel blij dat ik in de bijzondere werkomgeving van AZ nu de rol van directeur Bedrijfsvoering ga vervullen. Naast het verder professionaliseren van de bedrijfsvoering en het goed ondersteunen van het primair proces van AZ liggen er grote opgaven op het terrein van ICT en de tijdelijke huisvesting en renovatie van het Binnenhof. De afgelopen periode heb ik gezien met hoeveel passie en bevlogenheid er binnen AZ wordt gewerkt aan het bevorderen van het algemene regeringsbeleid. Ik vind dat ook fantastisch dat ik vanuit deze nieuwe positie mij daar samen met alle andere professionals voor mag inzetten!”

Sylvia Cammeraat is op dit moment CIO en hoofd afdeling Compliance en Innovatie, tevens plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering bij het ministerie van Algemene Zaken. Ze is hierbij verantwoordelijk voor grootschalige innovatie op ICT-gebied en informatie huishouding. Daarvoor werkte ze als leidinggevende bij de directie Informatievoorziening en Inkoop en programmadirecteur van een JenV-breed cybersecurityprogram bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Verder is ze vanuit ABD Interim -veelal als directeur en verandermanager- bij verschillende ministeries, een Hoog College van Staat, een Inspectie en meerdere uitvoeringsorganisaties aan de slag geweest en werkte zij als directeur Bedrijfsvoering voor de Rechtspraak.

Sylvia studeerde Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft de opleiding Strategisch Leiderschap voor directeuren in het openbaar bestuur (NSOB) gevolgd.

Sylvia blijft vooralsnog ook de CIO-rol vervullen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Algemene Zaken. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.