Laura Zondervan afdelingshoofd Bedrijfsvoering, Personeel en Organisatie bij het Planbureau voor de Leefomgeving

Laura Zondervan start per 17 augustus 2023 als afdelingshoofd Bedrijfsvoering, Personeel en Organisatie bij het Planbureau voor de Leefomgeving, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Laura Zondervan

Het stafbureau Bedrijfsvoering, Personeel en Organisatie (BPO) voert de regie over de bedrijfsvoering van het PBL en adviseert en ondersteunt het management en de directie. De ontwikkelingen op het vlak van bedrijfsvoering, zoals automatisering, duurzaamheid of hybride werken, maken dat er voortdurend kansen en mogelijkheden zijn om de dienstverlening binnen het PBL verder te optimaliseren. Zo wordt de inhoudelijke samenwerking over de sectorgrenzen heen binnen het PBL steeds belangrijker. Dit vraagt ook om een doorontwikkeling van de bedrijfsvoering.

Drs. L.M. (Laura) Zondervan werkt momenteel bij de Universiteit Leiden als Corporate portfoliomanager en afdelingshoofd Informatieplanning en projecten bij de directie Informatiemanagement. Na haar studie Geschiedenis aan de Universiteit Leiden vervulde Laura diverse (management) functies bij de Technische Universiteit Delft. Daarna was zij onder andere werkzaam als instituutsmanager van het Instituut voor Biologie Leiden (IBL) en het Centrum voor Milieuwetenschap Leiden van de Universiteit Leiden.

André van Lammeren, onderdirecteur Planbureau voor de Leefomgeving, is blij met deze benoeming: “Laura brengt een brede ervaring mee en is bekend met het werken in een kennisomgeving. Ze heeft innovatieve ideeën en het lef om deze in praktijk te brengen.”

Laura Zondervan over haar benoeming: “Het Planbureau voor de Leefomgeving doet onderzoek op het gebied van een aantal van de grootste uitdagingen die onze samenleving kent. De energie van de organisatie spreekt me ontzettend aan. Ik heb veel zin om samen met de collega’s van het stafbureau BPO vanuit een integrale bedrijfsvoering bij te dragen aan een werkomgeving waarin de onderzoekers van het PBL kunnen excelleren.”

Deze vacature is ontstaan door het vertrek van Frank de Veer die per 11 oktober met pensioen gaat.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal ABD (DGABD)  en het ministerie van IenW. Vacatures die het DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.