Armine Nazarian unitdirecteur Invordering bij directie Grote Ondernemingen Belastingdienst

Armine Nazarian wordt per 15 juli 2023 benoemd tot unitdirecteur Invordering bij de directie Grote Ondernemingen Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Armine Nazarian

Invordering is een van de kerntaken van de Belastingdienst en vormt het sluitstuk van het heffingsproces. De komende jaren staat de invordering voor de opgave om op goede wijze uitvoering te geven aan het verruimde uitstelbeleid als gevolg van de coronapandemie. De uitdagingen waar de directie als geheel voor staat, vragen vernieuwing, creativiteit en nieuwe perspectieven. Daar levert de unitdirecteur een belangrijke bijdrage aan.

De unit Invordering bestaat uit zes landelijk werkende teams, met elk een teamleider. Deze teamleiders vormen samen met de unitdirecteur Invordering en een procesregisseur het managementteam van de unit. De werkzaamheden binnen de unit zijn divers. Denk aan de administratie achter het invorderingsproces, de behandeling van klantverzoeken, zoals verzoeken om uitstel van betaling en sanering als ook bezwaren- en beroepsprocedures.

Marie-Anne Toenders, landelijk directeur Grote Ondernemingen: “De unitdirecteur Invordering zorgt ervoor dat wettige belastinginkomsten daadwerkelijk worden geïnd ten behoeve van de schatkist. Armine is met haar kennis, ervaring en drive uitstekend in staat om de uitdagingen in dit complexe werkveld het hoofd te bieden. Zij wordt gezien als gezaghebbend adviseur en onafhankelijk gesprekspartner die daadkrachtig en pragmatisch optreedt. Zij is nieuwsgierig naar andere invalshoeken en geïnteresseerd in het waarom. Bovenal is zij gericht op samenwerking en heeft zij het vermogen om complexe zaken te vereenvoudigen.”

Armine Nazarian: “De afgelopen jaren was ik teamleider van een team Inkomstenbelasting en was ik betrokken bij het proces Bezwaar bij de directie Midden- en Kleinbedrijf. Ik ben verheugd om nu in het sluitstuk van het heffingsproces aan de slag te gaan bij de directie Grote Ondernemingen. Het is een roerige tijd met veel uitdagingen en ik kijk ernaar uit om daar samen met collega's van de Invordering mijn bijdrage aan te leveren.”

Armine is op dit moment werkzaam als teamleider directie Midden- en Kleinbedrijf. Daarvoor werkte zij onder meer als financial trainee, begrotingscoördinator Infrastructuur en Milieu bij de Inspectie Rijksfinanciën en als senior beleidsmedewerker Buitenlandse Financiële Betrekkingen bij de afdeling Internationale Economie en Financiële Instellingen van het ministerie van Financiën. Armine studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde kort daarna een Master in International and Public Management, eveneens aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.