Wessel van Ee strategisch teamleider regio Midden bij directie Grote Ondernemingen Belastingdienst

Wessel van Ee wordt per 1 juni 2023 benoemd tot strategisch teamleider regio Midden bij de directie Grote Ondernemingen Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Wessel van Ee

De strategisch teamleider geeft sturing aan de klantbehandeling van de unit Arnhem. De complexiteit van het klantpakket zit in de combinatie van bijzonder omvangrijk en/of fiscaal hoogstaande kwesties. Het betreffen de grootste posten van Nederland die veelal ook politiek-maatschappelijk gevoelig zijn. De strategisch teamleider gaat bij klanten in gesprek op het niveau van de raad van bestuur en hun adviseurs en zal onder andere worden betrokken bij de doorontwikkeling van het horizontaal toezicht voor de grootste posten waarin procedurele rechtvaardigheid een belangrijk klantthema is.

Marie-Anne Toenders, landelijk directeur Grote Ondernemingen: “Ik ben blij dat we met Wessel de aansturing van de unit Arnhem kunnen continueren en de samenwerking met hem kunnen uitbouwen. De kracht van Wessel ligt onmiskenbaar in de kernwaarden 'gedeeld leiderschap' en 'responsiviteit'. Daarbij toont hij zich in zijn leiderschap mensgericht, open en constructief.”

Wessel van Ee: “Ik vind het fijn om de huidige samenwerking binnen het MT van regio Midden, en daarbinnen de unit Arnhem, te kunnen continueren. Ik kijk ernaar uit om als strategisch teamleider sturing te geven aan klantbehandeling in verbinding met onze missie en visie met oog voor de belangen en de ontwikkeling van medewerkers.¨

Wessel is op dit moment al werkzaam in de functie van strategisch teamleider op een zogenaamde leerwerkplek. Daarvoor vervulde hij diverse (project-)functies bij de directie Midden- en Kleinbedrijf en werkte hij als teamleider bij directie Grote Ondernemingen kantoor Enschede/Almelo en als senior manager bij Bonsenreuling Accountants & Adviseurs. Wessel studeerde Fiscale Economie aan de Saxion Hogeschool Enschede en Fiscaal Recht aan Tilburg University.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.