Cathelijn Peters directeur Participatie en Decentrale Voorzieningen bij SZW

Cathelijn Peters wordt per 1 juni 2023 benoemd als directeur Participatie en Decentrale Voorzieningen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De directie Participatie en Decentrale Voorzieningen richt zich op bestaanszekerheid en de samenwerking met het gemeentelijke domein en de arbeidsmarktregio's. Belangrijke thema’s zijn de bijstand, armoede, schulden, de begeleiding van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk en het matchen van werkzoekenden op werk en scholing in de arbeidsmarktregio’s. Maatschappelijke opgaven staan binnen dit MT centraal.

Cathelijn Peters werkt momenteel als directeur/kwartiermaker bij de directie Digitale Samenleving van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hiervoor was zij onder andere programmadirecteur ‘Aan de Slag met de Omgevingswet’, waar zij eindverantwoordelijk was voor de aansturing van het interbestuurlijke programma dat gericht is op de implementatie van de Omgevingswet door provincies, gemeenten, waterschappen, rijkspartijen, omgevingsdiensten en bedrijfsleven. Daarvoor was Cathelijn directeur bij de Unie van Waterschappen. Cathelijn heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht.

Cathelijn Peters: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan als directeur Participatie en Decentrale Voorzieningen bij SZW. Ik voel mij erg betrokken bij de uitdagingen waar de directie voor staat: het waarborgen van bestaans- en werkzekerheid is essentieel voor mensen om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Samen met gemeenten, uitvoeringsorganisaties, andere departementen en vooral degenen waar het uiteindelijk om gaat, wil ik wil ik mijn bijdrage leveren aan deze waardevolle doelstellingen.”

Carsten Herstel: “Ik ben erg enthousiast over de benoeming van Cathelijn als directeur Participatie en Decentrale Voorzieningen. Zij heeft ruime ervaring bij zowel de decentrale overheid als het Rijk en is in staat om te verbinden en richting te geven. De directie staat voor een stevige opgave in het kader van de bestaanszekerheid van mensen en ik verwacht dat Cathelijn met haar positieve energie en betrokkenheid daarin het verschil kan maken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van SZW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.