Paul Hendriks afdelingshoofd Control en Advies bij de Inspectie Leefomgeving en Transport

Paul Hendriks start per 14 augustus 2023 als afdelingshoofd Control en Advies bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Paul Hendriks

De afdeling Control en Advies is een afdeling binnen de ILT met kerntaken op strategische advisering op het gebied van bedrijfsvoering en control. Het afdelingshoofd heeft de opgave om een verdere doorontwikkeling te realiseren. Enerzijds het door ontwikkelen van de planning- en controlcyclus voor de besluitvorming van het management. En anderzijds het verder uitbouwen van het kwaliteitsmanagement door te zorgen voor robuuste kaderstelling en afspraken met de betrokken directies.

R.P. (Paul) Hendriks werkt momenteel als hoofd Sturing, Verantwoording en Control bij de directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering van het ministerie van Sociale Zaken Werkgelegenheid. Daarvoor vervulde hij diverse managementfuncties binnen finance en de bedrijfsvoering bij het Rijk, waaronder afdelingshoofd bij het directoraat-generaal Belastingdienst van het ministerie van Financiën, hoofd Planning & Control bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst en hoofd Financiën bij het ministerie van Economische Zaken. Tevens bekleedde hij verschillende functies op financieel-economisch gebied bij de Koninklijke Marine.

Paul Hendriks volgde de officiersopleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Ton Hugens, directeur Publieke Instituties en Control, is blij met deze benoeming: ‘Met Paul krijgen we een zeer ervaren leidinggevende die, met al zijn kennis en ervaring die hij heeft opgedaan binnen het vak van control, bedrijfsvoering en proces/kwaliteitsmanagement, zijn nieuwe afdeling kan inspireren en weer een stap verder kan brengen. Paul kenmerkt zich als een verbinder die niet alleen via de inhoud maar ook vanuit zijn nieuwsgierigheid naar de breedte van de ILT organisatie goed past bij de opgave en ontwikkelingen binnen ILT. Met aandacht voor mensen en reflecterend naar zichzelf sluit hij daarmee goed aan op de koers en het kompas van ILT.’

Paul over zijn benoeming: ‘Ik heb er veel zin in om met volle energie bij de ILT aan de slag te gaan. Een voor mij nieuwe (toezicht)organisatie die belangrijk werk doet op het gebied van veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen. De afgelopen jaren heb ik bij verschillende ministeries veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van planning & control, begrotingen/financiën en managementinformatie. Dit neem ik graag mee naar de ILT. Met veel enthousiasme ga ik samen met de collega’s van C&A verder bouwen aan de afdeling, onder andere gericht op goede (strategische) advisering om de juiste en meest effectieve keuzes te maken ten aanzien van de inzet van middelen. Dit kan alleen in nauwe samenwerking met overige collega’s van de ILT en stakeholders binnen IenW, waarbij over de grenzen van afdelingen en eigen organisatie-onderdelen heen wordt gekeken en wederzijds geïnvesteerd wordt in draagvlak en begrip voor elkaar.’

Deze vacature is ontstaan door het vertrek van Hans van Langen die per 1 mei met pensioen is gegaan.

De benoeming op deze ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal ABD (DGABD) en het ministerie van IenW. Vacatures die het DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.