Jaarverslag Algemene Bestuursdienst 2022

1872 ABD-functies. 43 procent vrouwen op ABD-functies. 349 benoemingen. Honderden deelnames aan het ontwikkelaanbod van DGABD. Het jaarverslag van de ABD over 2022 is gepubliceerd, en maakt met feiten en cijfers de ABD algemeen toegankelijk voor het grote publiek, met relevante kengetallen en indicatoren.

Het jaarverslag legt uit waarom er een ABD is, hoe de ABD werkt, hoe de ABD is samengesteld, en hoe het directoraat-generaal ABD (DGABD) als management development-organisatie voor het Rijk het stelsel faciliteert. Cijfers gaan over de functies die de ABD vormen, mensen die op die functies zitten, de functiewisselingen, en de ontwikkeling van die mensen. Ter verdieping hiervan bevat het jaarverslag achtergrondartikelen over de Rijksbrede Visie op Publiek Leiderschap, en over het vacatureproces voor ABD-functies.

“Ons werk gaat verder dan werving, selectieondersteuning en loopbaanbegeleiding”, aldus Bram de Klerck, directeur-generaal Algemene Bestuursdienst. “Door tegelijkertijd transparant te zijn over die drie pijlers, laten we zien hoe DGABD werkt. Het is belangrijk dat we die openheid tonen. Zo draagt het Jaarverslag bij aan een beter begrip van het ABD-stelsel, en hoe DGABD leiders zoekt en ontwikkelt die toegerust zijn voor de specifieke maatschappelijke opgaven van vandaag en morgen.”

Lees hier het online jaarverslag.