Flora van den Berg plaatsvervangend directeur Informatievoorziening tevens plaatsvervangend CIO en tactisch manager Strategie en Regie bij de IND

Flora van den Berg wordt per 1 augustus 2023 benoemd tot plaatsvervangend directeur Informatievoorziening tevens plaatsvervangend CIO en tactisch manager Strategie en Regie van de directie Informatievoorziening (IV) bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Sinds 2018 is Flora in dienst bij de Nationale Politie als Kwartiermaker/Hoofd Bureau Staf Korpsleiding en Hoofd Strategie, Beleid en Bestuur Informatievoorziening. Momenteel is zij tevens Hoofd Bedrijfsvoering bij het Nederlands Instituut voor de Forensische Psychiatrie (via ABD Interim).

Daarvoor heeft zij diverse leidinggevende rollen vervuld bij de Gemeente Den Haag, Koninklijke Bibliotheek (stichting passend lezen) en Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten vooral op het snijvlak van informatievoorziening en organisatieontwikkeling. Ze begon haar loopbaan in het bedrijfsleven, waar zij veel ervaring heeft opgedaan met klantenservice en project- en programmamanagement. Flora studeerde gezondheidswetenschappen in Maastricht.

"De IND valt binnen het voor mij vertrouwde domein van Justitie en Veiligheid, en biedt mij daarbinnen een nieuwe en uitdagende context. Voor mij een goede mix tussen comfortzone en groei. Het mooie van het vakgebied IV is dat de inzet van moderne technologie in de kern van de strategie van de organisatie de drijvende kracht kan zijn om processen te optimaliseren en mee te veren met onze maatschappelijke opgaven. En maatschappelijke opgaven heeft de IND genoeg. Er werken gedreven collega’s voor deze organisatie en zij staan in het uitvoerende werk dagelijks voor flinke uitdagingen. Ik kijk ernaar uit om met de afdeling Strategie en Regie te zorgen voor een goede kaderstelling ten behoeve van de noodzakelijke vernieuwingen van het IV landschap, om onze collega’s zo goed mogelijk te faciliteren", aldus Flora van den Berg. 

"Flora heeft ruime ervaring bij zowel de decentrale overheid als het Rijk en is in staat om te verbinden en richting te geven. De Immigratie en Naturalisatiedienst IND staat voor grote uitdagingen op het gebied van Informatievoorziening. Ik ben blij dat zij haar ervaring, kennis en kwaliteiten hiervoor gaat inzetten", aldus Twan Erkens, directeur Informatievoorziening IND.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door de IND in samenwerking met DGABD. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.