Roland Heijnen directeur Netwerkontwikkeling Oost-Nederland bij Rijkswaterstaat

Roland Heijnen start per 15 september 2023 als directeur Netwerkontwikkeling Oost-Nederland bij Rijkswaterstaat. Roland volgt Jos van Hees op, die in april de overstap maakte naar een nieuwe functie als directeur Zuid-Holland Bereikbaar.

De directie Netwerkontwikkeling focust op (middel)lange termijn ontwikkelingen in de omgeving die verband houden met onze wegen-, vaar- en waternetwerken. Oost-Nederland is de rivierendienst van Rijkswaterstaat. Tot het gebied behoren de Rijn, de Waal, de IJssel, de Lek, diverse kanalen zoals de Twentekanalen én de kraan van Nederland, stuw Driel. De uitdagingen met betrekking tot vaarwegen en het watersysteem in Oost-Nederland zijn groot, divers en betekenisvol voor onze leefomgeving: uiterwaardenbeheer, renovatie van sluizen, watermanagement, verbeteren van riviernatuur en waterkwaliteit, klimaatadaptatie en beheren en onderhouden van scheepvaartroutes. Door veroudering van onze objecten en de hogere verkeersintensiteiten hebben we een grote opgave in beheer en onderhoud, vervanging en renovatie. De zeven regio’s van Rijkswaterstaat focussen samen op het vergroten van de slagkracht op de assets én het beter invulling geven aan de veranderende rol als bestuurlijk partner in de regio.

Momenteel is Roland programmamanager ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente Arnhem. Daarvoor vervulde hij verschillende managementfuncties bij de gemeente Overbetuwe, was hij consultant bij KplusV Organisatieadvies en beleidsadviseur bij de provincie Limburg. Roland studeerde Bestuurskunde aan de universiteit van Twente.

Marjolijn van de Zandschulp (Hoofdingenieur-Directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland): "Met de komst van Roland krijgen we een directeur aan boord die ruime ervaring heeft in het ruimtelijk domein, op bestuurlijke dossiers, in samenwerken met partners én het bevlogen leiding geven aan collega’s. Juist die combinatie van ervaring, de daarbij behorende competenties en zijn frisse blik zorgt voor een goede match met deze veelzijdige en uitdagende functie. Ik wens Roland heel veel succes en werkplezier in zijn nieuwe baan bij Rijkswaterstaat."

Roland Heijnen: "Trots en enthousiast zet ik de stap naar directeur netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Een uitdagende positie die mijn jarenlange ervaring in het bestuurlijke domein en de fysieke leefomgeving perfect samenbrengt. Als aannemerszoon kijk ik ernaar uit om met professionals in de organisatie en de regio letterlijk en figuurlijk bruggen te bouwen en samen te werken aan mooie uitvoeringsprojecten voor de bereikbaarheid en veiligheid van Nederland."

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en Rijkswaterstaat. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.