Alison Middleton directeur Bestuursondersteuning en Advies bij Financiën

Alison Middleton wordt met ingang van 26 juni 2023 benoemd tot directeur Bestuursondersteuning en Advies (BOA) bij het ministerie van Financiën.

Als directeur BOA geef je leiding aan de directie die de politieke en ambtelijke top ondersteunt en adviseert over bestuurlijke en politieke aangelegenheden. Taken zijn onder meer het voorbereiden van (interdepartementale) overleggen, het bewaken van het proces van de stukkenstroom richting de bewindspersonen, adviseren van de bewindspersonen over protocollaire zaken, de coördinatie van parlementaire enquêtes, ondervragingen en onderzoeken en de departementale crisiscoördinatie.

Alison Middleton werkt momenteel als afdelingshoofd Besluitvorming, Strategie en Parlementaire en Juridische Zaken en plaatsvervangend directeur bij de programmadirectie COVID-19 Informatie en Coördinatie (PD-CIC) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hiervoor was zij onder andere werkzaam als clustercoördinator bij het programma-DG Stikstof en bestuursadviseur van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Alison heeft Internationale Economie en Economische Geografie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht.

Alison: “Ik verheug mij erop om als directeur BOA bij het ministerie van Financiën aan de slag te gaan. De directie BOA heeft een centrale plek binnen het departement waar veel onderwerpen langs- en samenkomen. Dit maakt het een dynamische en uitdagende omgeving. Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega’s.”

Plaatsvervangend secretaris-generaal Han van Gelder is blij met de komst van Alison. “Alison heeft belangrijke ervaring met politiek-bestuurlijke advisering en heeft ook op meerdere departementen haar sporen in crisisomstandigheden verdiend. Dat, in combinatie met haar maatschappelijke betrokkenheid, maakt haar een aanwinst voor de directie BOA en voor het ministerie van Financien. We kijken er naar uit om met haar samen te werken.”

De benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.