Klaas Werkhorst directeur Juridische Zaken bij Financiën

Klaas Werkhorst wordt met ingang van 15 augustus 2023 benoemd tot directeur Juridische Zaken bij het ministerie van Financiën.

Klaas Werkhorst is sinds 2016 Sectorhoofd Juridische Zaken en Wetgevingsbeleid bij de Directie Wetgeving en Juridische Zaken van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Eerder werkte Klaas onder meer als afdelingshoofd bij de directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in verschillende functies bij de directie Financiële Markten van het ministerie van Financiën.

Klaas studeerde Nederlands Recht en Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Klaas over de stap naar Financiën: "In mijn huidige baan heb ik de afgelopen 7 jaar met mijn team onder andere gebouwd aan de versterking van de rijksbrede juridische functie, en de samenwerking tussen juridische directies. Ik kijk er naar uit om deze ervaring in te kunnen zetten bij de Directie Juridische Zaken en zo bij te dragen aan de kwaliteit van beleid en uitvoering van Financiën. Daarbij vind ik het extra leuk om veel nieuwe collega’s bij de directie en bij Financiën te leren kennen."

Plaatsvervangend secretaris-generaal Han van Gelder: "Van de juristen bij Financiën wordt verwacht dat zij op hoog niveau juridisch advies leveren in een omgeving waarin maatschappelijke problemen binnen een politiek-bestuurlijke omgeving vertaald worden naar (juridische) oplossingen. Dit vraagt dat de directeur hierop een visie heeft. Klaas is een zeer ervaren allround jurist met een heldere visie op de rol van het recht in het handelen van de overheid. Hij kan goed samenwerken binnen en buiten zijn eigen discipline en heeft ruime ervaring in het leiding geven aan professionals. Dat maakt dat Klaas een belangrijke rol kan spelen in de verdere ontwikkeling van de Directie Juridische Zaken en van het ministerie van Financiën. We kijken uit naar zijn komst."

De benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.