Aart van der Vlist consultant bij ABDTOPConsult

A. (Aart) van der Vlist wordt consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 september 2023.

ABDTOPConsult is een kleine adviesgroep van ervaren topambtenaren, die binnen de Rijksoverheid snel inzetbaar is bij complexe of urgente vraagstukken, van onderzoek en advies tot interim-functievervulling.

"Vraagstukken rond de informatievoorziening zijn een constante in wat op ABDTC afkomt,” aldus directeur ABDTOPConsult Peter Hennephof. “Het is daarom fijn dat Aart met zijn kennis en ervaring ons team komt versterken. En bovendien - weet ik uit eerdere ervaringen - een mens waarmee je niet alleen hard kunt werken, maar ook hard kunt lachen."

Aart van der Vlist: “Deze benoeming maakt voor mij de cirkel rond. Na mijn consultingtijd jaren ’90 als vennoot bij KPMG heb ik veel ervaring opgedaan in lijnmanagement bij ING, als CIO in de directie van Nationale Nederlanden en als CIO van UWV en bij de Politie. Overheid én bedrijfsleven, digitale transformatie én governance, consulting én lijnervaring, bestuurder én toezicht. Ik zie er naar uit die kennis en ervaring komende jaren in te zetten bij ABDTOPConsult voor de digitale transformatie van de Nederlandse overheid.”

Aart van der Vlist is sinds 1 juni 2021 directeur Informatievoorziening en Chief Information Officer bij de Politie. Daarvoor was hij bestuurder/CIO bij het UWV. Eerder werkte hij onder andere als CIO voor Nationale Nederlanden en als senior partner IT-management in de financiële markten bij KPMG Consulting.

Aart van der Vlist volgde diverse studies in IT, EDP Auditing en Consulting aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2019/2020 volgde hij de vijfde editie van TMG TOP, het talentontwikkelprogramma voor aankomend TMG-leden.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal ABD en ABDTOPConsult. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.