Adrie Kerkvliet lid Raad voor de rechtspraak

De ministerraad heeft zijn akkoord gegeven op de voordracht door de Rechtspraak om A.J.M. (Adrie) Kerkvliet RE RA te benoemen als lid van de Raad voor de rechtspraak. De benoeming gaat in op 1 oktober 2023. Hij verlaat hierdoor de Topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Adrie Kerkvliet is op dit moment werkzaam bij de Auditdienst Rijk als algemeen directeur.

Hij krijgt in zijn nieuwe baan als lid van de Raad onder meer financiën en huisvesting in zijn portefeuille. Hij volgt Peter Arnoldus op die na het verlopen van zijn bestuurstermijn na 9 jaar afscheid neemt van de Raad.

Adrie Kerkvliet startte zijn carrière bij EY, waarna hij diverse functies vervulde bij het ministerie van Economische Zaken, waaronder directeur Bedrijfsvoering. Ook was hij programmadirecteur Herinrichting Governance Bedrijfsvoering Rijk (SGO5).

Voor het ministerie van Financiën werkte Kerkvliet vanaf 2015 als plaatsvervangend directeur bij de Auditdienst Rijk om vervolgens per 1 maart 2018 te worden benoemd als algemeen directeur.

Adrie Kerkvliet kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij de Auditdienst Rijk. “Het was mooi om door onderzoek met onafhankelijke en deskundige medewerkers een bijdrage te leveren aan een beter functionerende overheid. Ik heb me met veel energie ingezet om de dienst beter aan te laten sluiten bij de eisen van deze tijd. Ik heb zin in mijn nieuwe uitdaging bij de Raad voor de rechtspraak, waar ik mijn kennis en ervaring wil inzetten voor een tijdige, transparante en toegankelijke rechtspraak.”