Nosheen Hasan Burney MT-lid Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie VWS

Nosheen Hasan Burney wordt met ingang van 17 juli 2023 MT-lid Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie bij DG Volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De directie Voeding Gezondheidsbescherming en Preventie maakt beleid gericht op een gezonde leefstijl en de veiligheid van voedsel en consumentenproducten. Als MT-lid gaat Nosheen aan de slag met beleid gericht op het terugdringen van obesitas en overgewicht onder kinderen en volwassenen. Daarnaast zal zij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van consumentenproducten. Een belangrijke prioriteit in dit domein is het uitwerken van nieuwe regelgeving voor speeltoestellen en attracties. Ook is Nosheen verantwoordelijk voor het Departementaal Crisis Centrum van het ministerie van VWS en het secretariaat VGP.

Nosheen Hasan Burney (MA) is plaatsvervangend afdelingshoofd Onderwijsprofessionals, Schoolontwikkeling en Digitalisering bij de directie Voortgezet Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarvoor was zij manager Asiel en Bescherming bij de IND en heeft zij ook bij het ministerie van Justitie en Veiligheid gewerkt. Nosheen studeerde Management, Economie en Recht aan de Hogeschool voor Economische Studies in Rotterdam en zij heeft een Masters in European Law & Policy, University of Portsmouth (VK).

Victor Sannes, directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie: "Ik ben heel blij dat Nosheen het MT van de directie VGP komt versterken. Voor de versterking van het MT VGP waren we op zoek naar iemand die ervaring had met beleid maken en met leidinggeven. Nosheen heeft die ervaring bijvoorbeeld met beleidsvraagstukken bij OCW en J&V, maar ook als leidinggevende in een complexe uitvoeringspraktijk. Met Nosheen hebben we een enthousiast, samenwerkingsericht nieuw MT-lid met veel oog voor haar mensen."

Nosheen Hasan Burney: "Bijdragen aan een gezond en fit Nederland. Een opgave die heel Nederland raakt en waar gelukkig steeds meer aandacht voor is. Ik kijk er naar uit om samen met de VGP collega’s en met betrokken partijen in het veld een bijdrage te leveren aan het stimuleren van een gezonde leefstijl en het waarborgen van voedsel- en productveiligheid. Mijn ervaring met politiek gevoelige dossiers in hectiek en dynamiek zal daarnaast helpen om het DCC te ondersteunen. Als MT-lid van deze teams en het secretariaat wil ik de samenwerking en verbinding in het departement en in het veld verder stimuleren met oog voor werkplezier en welzijn van collega’s. Ik kijk er daarom ook erg naar uit om bij VWS aan de slag te gaan."

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal ABD en het directoraat-generaal Volksgezondheid. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt zodat iedereen kan solliciteren.