Rivka Albek HR-directeur Commando Materieel en IT bij Defensie

Rivka Albek is met ingang van 1 juli 2023 directeur Human Resources (HR) bij het Commando Materieel en IT (COMMIT) van het ministerie van Defensie.

Rivka Albek

COMMIT (voorheen DMO) maakt naar aanleiding van de Defensienota ’22 een flinke groei door. Er komen dan ook veel nieuwe functies bij. Verder ontwikkelt COMMIT zich naar een eigentijdse, vooruitstrevende en toekomstgerichte organisatie. In deze organisatie is veel aandacht voor het ontwikkelen en behouden van het personeel. Rivka Albek pakt de draad op om het ingezette pad van de doorontwikkeling van een P&O-organisatie naar een eigentijdse en vooruitstrevende HR-organisatie te vervolgen. Met als doel dat COMMIT een zeer aantrekkelijke werkgever is en ook blijft en kan beschikken over voldoende en goed gekwalificeerd personeel om haar taak optimaal in te vullen.

De directie HR in oprichting is momenteel een werkorganisatie in transitie naar een moderne HR-directie. Deze bestaat uit een staf, een afdeling advies en een expertisecentrum. De directie telt in totaal circa 130 medewerkers. De nieuwe directeur HR is verantwoordelijk voor de medewerkers en het reilen-en-zeilen van deze directie en het Human Resource Management binnen COMMIT.

Vice-admiraal Arie-Jan de Waard, Commandant Commit: “Speerpunt voor het Commando Materieel en IT (COMMIT) is het onverminderd inzetten op een moderne human-resource-aanpak. We hebben als organisatie daar al veel in gedaan. Maar er is ook nog veel te doen. Om dit vorm te geven hebben we een leider nodig die staat voor de zaak en van gebaande paden af durft te gaan. Ik ken Rivka als doortastend, ze weet wat ze wil, heeft oog voor haar team, legt de lat hoog en heeft een verfrissende aanpak. Ik heb veel vertrouwen dat zij de uitgezette HRM-koers voortvarend zal vervolgen.”

Rivka Albek: “Het is een eer om de rol van directeur HR bij de Defensie Commando Materieel en IT Organisatie te mogen vervullen. Ik zie het als een waardevolle gelegenheid om samen te mogen werken met toegewijde (HR-)professionals en te investeren in leiderschapsontwikkeling, effectief talentmanagement en welzijnsinitiatieven. Samen met het HR team zal ik mij inzetten voor het bevorderen van een cultuur van continue groei en ontwikkeling. Hierdoor vergroten we het vermogen van ons defensiepersoneel en dragen we bij aan de veiligheid en het welzijn van Nederland."

In haar vorige functie was Rivka Albek hoofd Expertise Centrum van het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC), het IT-bedrijf van Defensie en onderdeel van COMMIT. In deze functie was zij onder meer verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van ongeveer 600 medewerkers. Eerder was zij senior MD-consultant bij Defensie en plaatsvervangend hoofd P&O bij de KMAR, district Schiphol. Rivka Albek studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal ABD en het ministerie van Defensie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.