Nicole Huppertz directeur Sport bij VWS

Nicole Huppertz wordt per 21 augustus 2023 directeur Sport bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De beleidsagenda op het terrein van sport en bewegen is gevarieerd. Het realiseren van een veilig sportklimaat, het mogelijk maken van sport en bewegen in de buurt en het faciliteren van topsport en topsportevenementen zijn belangrijke thema’s. Beleidsnota’s van VWS zijn veelal het vertrekpunt voor lokaal sportbeleid van gemeenten en worden door sportbonden actief opgepakt. De beleidsmatige rol van de directie sport neemt hierbij toe. Voorbeeld hiervan is het sportakkoord 2 dat onderdeel is van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Hiermee worden gemeenten uitgedaagd sporten en bewegen beleidsmatig ook anders in te gaan zetten. Deze veranderende positie zorgt dat er de komende periode een organisatieopgave ligt.

Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Volksgezondheid: "Met Nicole krijgt de directie Sport een stevige ervaren directeur met een profiel dat erg goed past bij de huidige opgaven van de directie. De directie is in transitie, Nicole brengt rust, overzicht en structuur en weet visie en dagelijkse werkzaamheden aan elkaar te verbinden. Ze combineert stevigheid en doorzettingsvermogen met een rustige verbindende en prettig bescheiden stijl en, last but not least, heeft affiniteit met de sport."

Nicole Huppertz: "Ik zie er naar uit om samen met onder andere de collega’s van de directie Sport, andere overheden en de sportsector een nadere invulling te geven aan de beleidsagenda voor sport en bewegen en deze uit te voeren. Veel mensen in ons land beleven immers veel plezier aan het zelf bewegen en sporten of het volgen van sport. En hopelijk zal dat in de nabije toekomst voor nog meer mensen het geval zijn."

Nicole werkt al bij het ministerie van VWS. Tot voor kort was zij directeur van de programmadirectie Nafase Covid-19. Daarvoor werkte zij enkele jaren als interimmanager/directeur bij verschillende ministeries. Zo was zij onder andere plaatsvervangend algemeen directeur van het Shared Service Centre van de Dienst Justitiële instellingen (JenV). Daarvoor was ze enkele jaren directeur programmadirectie Fraudebestrijding Zorg.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en directoraat-generaal Economie en Digitalisering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.