Monique Bulthuis directeur Digitaal bij de Belastingdienst

Monique Bulthuis wordt per 1 september 2023 benoemd tot directeur Digitaal bij de Directie Klantinteractie & Services van de Belastingdienst.

De directie Klantinteractie & Services is de klantenservice van de Belastingdienst (KI&S). KI&S is verantwoordelijk voor de informatievoorziening aan en de massale interactie met burgers en bedrijven en voor het beheren en vernieuwen van de interactie-kanalen. Dit gebeurt via de kanalen website, social media, portals, Belasting Telefoon (telefonie) en berichten (brieven en digitale berichten).

Als directeur Digitaal is Monique verantwoordelijk voor de continuïteit van de digitale dienstverlening van KI&S. Onder haar leiding wordt er gewerkt aan een breed scala aan producten waarmee burgers en bedrijven worden geïnformeerd en die hen in staat stellen zelf hun zaken met de Belastingdienst te regelen.

Esther de Leeuw, Algemeen Directeur KI&S: “Ik ben blij met de benoeming van Monique. De (verander)opgave bij KI&S Digitaal is groot evenals de impact voor burgers en bedrijven. Monique is materiedeskundig, betrokken en een goede aanvulling op het managementteam van de directie. In de afgelopen periode heeft zij haar meerwaarde reeds aangetoond mede gelet op haar ervaring met de processen, haar stijl van leidinggeven en de veranderopgave die zij kan voortzetten.”

Monique Bulthuis: “Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s van KI&S verder te werken aan onze ambitie om de beste dienstverlener van de overheid te worden. Onze opgave is om de communicatie met burgers en ondernemers begrijpelijker en toegankelijker te maken. En ook op de verdere digitalisering van ons klantcontact wordt ingezet. De uitdaging is groot en dat drijft mij om met elkaar hard te blijven werken om het iedere dag een beetje beter te doen.”

M. (Monique) Bulthuis is afdelingshoofd/plaatsvervangend directeur digitaal bij de directie KI&S.  Van september 2017 tot en met juli 2021 heeft zij verschillende managementopdrachten vervuld zoals partner manager bij Yource, COO bij ROBIN, kwartiermaker bij de Autoriteit Persoonsgegevens en COO bij CX Company. Voor 2017 vervulde zij management en consultancy rollen bij verschillende commerciële bedrijven. In 1996 heeft Monique de opleiding HEAO / Commerciële Economie afgerond.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door DGABD en de Belastingdienst. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.