Frank Linders afdelingshoofd voor de keten Inning & Betalingsverkeer bij de Belastingdienst

Frank Linders wordt afdelingshoofd voor de keten Inning & Betalingsverkeer bij het onderdeel Integratie Business Services van de directie Informatievoorziening van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën. De benoeming gaat in per 1 oktober 2023.

Frank Linders

De afdeling brengt de IV-voorzieningen voort in aansluiting op het primaire proces van keten Inning & Betalingsverkeer. In de afdeling worden vele applicaties tot werkende oplossingen voortgebracht, geïntegreerd en beheerd, waaronder een van de meest bedrijfskritische systemen van Nederland. Het afdelingshoofd heeft als opgave het toezien op het borgen van de continuïteit, de vernieuwing van de IV-voorzieningen en de doorontwikkeling van de IV-organisatie.

Specifiek is de opgave het voortbrengen en leveren van herkenbare IV-oplossingen voor Belastingdienst-brede processen van innen en betalen. Maar ook de integrale sturing op de realisatie van de benodigde IV-voorzieningen binnen de strategische richting van Integratie Business Services. Daarbij staan een gezamenlijke IV-focus, resultaat- en klantgerichtheid centraal. Het afdelingshoofd realiseert de doelstellingen samen met de teamleiders en de ruim 200 medewerkers.

Sjoerd van der Zee, directeur IBS: ´We zijn blij met deze benoeming omdat we met Frank een zeer ervaren afdelingshoofd hebben gevonden die bekend is met de Belastingdienst en IV, het werken met het portfolio van de keten en de doelstellingen van de Transformatie en Transitie die de keten en IV samen zijn aangegaan. Frank is zeer gemotiveerd om er samen een succes van te maken.´

Frank Linders: ´Ik ben erg verheugd met deze stap omdat ik het (bestuurlijke) speelveld van Inning en Betalingsverkeer erg boeiend vind, met een zeer hoge maatschappelijke relevantie. Bovendien is er op het terrein van de IV-voorzieningen en voortbrenging een hoge ambitie waar ik graag een belangrijke bijdrage aan lever.´

Drs. B.F. (Frank) Linders RE studeerde Bedrijfseconomie aan de Heao in Arnhem, IT Auditing aan de Erasmus Universiteit en Accountancy aan de Nivra/Nyenrode Universiteit. De eerste jaren van zijn loopbaan werkte hij voornamelijk als EDP Auditor bij Coberco. In 1996 maakte hij de overstap naar de Belastingdienst waar hij via de rol van IT Auditor in diverse management rollen in de Informatie Voorziening terechtkwam. Frank heeft ruime ervaring met de implementatie van Agile en Dev/Ops.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en de Belastingdienst. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.