Vincent van Beest MT-lid Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit bij LNV

Vincent van Beest wordt per 15 september 2023 MT-lid Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit, Realisatie transitie duurzame plantaardige landbouw bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Vincent van Beest

De gebiedsgerichte aanpak van dit kabinet op stikstof, natuur, water en klimaat vraagt om een transitie van de agrarische sector in ons land. De landbouw heeft toekomst maar zal er fundamenteel anders uit moeten gaan zien dan nu. Een landbouw die gezond en veilig voedsel produceert, het hoofd kan bieden aan actuele en toekomstige uitdagingen rond milieu en klimaat én beschikt over een goed verdienvermogen. Dit vraagt om een overheid die serieus samenwerkt met de landbouwsector. Een overheid met visie, die bereid is om samen nieuwe wegen te zoeken en verkennen. Een overheid die meedenkt en zorgt voor ondersteuning met instrumenten en middelen en ook duidelijk aangeeft binnen welke kaders ontwikkeling plaats kan vinden, waarbij alle belangen worden afgewogen. Dit is de opgave waar Vincent vanuit zijn functie als MT-lid bij de directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit (PAV) aan gaat werken.

Vincent werkte vanaf 2011 in verschillende functies bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, als laatste vanaf 2021 als programmamanager Ondermijningsbeleid. Van 2018 tot 2021 was hij hiernaast docent van het honours college “Haagse Praktijken” bij de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een master in Internationale Betrekkingen en Diplomatie.

Esther Veldhuis, directeur Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit: “Ik ben heel blij dat Vincent bij onze prachtige directie komt werken. De opgaven voor de transitie van het landelijk gebied en de verduurzaming van de landbouw zijn groot. Vincents ervaring binnen de Rijksdienst, zijn rust en creativiteit gaan daar aan een enorme bijdrage leveren. Wij zien er bij PAV erg naar uit om met Vincent aan de slag te gaan!”

Vincent van Beest: “Ik heb veel zin om samen met de collega’s bij PAV de landbouwtransitie vooruit te helpen. Volgens mij hebben we in Nederland alles in huis om daar een succes van te maken. Ik hoop dat ik, met mijn eerdere ervaringen bij JenV, LNV kan helpen om de transitie in goede banen te leiden. Ik kijk er bovendien erg naar uit om samen te werken met de mensen bij LNV, die ik in korte tijd heb leren kennen als enthousiast en betrokken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.