Willem Pieter van der Meer regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Groningen/Emmen bij de Belastingdienst

Willem Pieter van der Meer is per 1 oktober 2023 benoemd tot regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Groningen/Emmen bij de Belastingdienst, ministerie van Financiën.

Willem Pieter van der Meer

De directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Dit zijn 1,6 miljoen ondernemers, 300.000 stichtingen en verenigingen en de groeiende groep van 1,2 miljoen particulieren Plus (bijvoorbeeld zonnepaneelhouders). De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst. MKB streeft ernaar dat bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende acties van de Belastingdienst.

Samen met de huidige regiodirecteur Hadewych van Rooij zal Willem Pieter zich inzetten voor de kantoren Groningen en Emmen. Naast de aansturing van de locaties ligt er een belangrijke opgave voor de kantoren om invulling te geven aan het vormen van een wendbare en toekomstbestendige organisatie, met aandacht voor dienstverlening, effectief toezicht, samenwerking met partners en fiscaal dienstverleners én het vakmanschap van onze medewerkers.

Nes Barkey Wolf: ”Willem Pieter heeft zeer veel (inhoudelijke) ervaring, inzicht in de werkprocessen en is proactief. Hij stemt hierover goed af. Hij is vriendelijk en betrekt collega’s actief.  We zijn blij dat hij zijn deskundigheid en leidinggevende ervaring bij MKB wil blijven inzetten en kijken uit naar de samenwerking met hem in regio Groningen/Emmen.”

Willem Pieter: 'Ik werk al een tijd bij de Belastingdienst en vind het werken met alle collega’s binnen het segment MKB nog steeds een bijzondere uitdaging. Het is werk met impact op de maatschappij, maar ook op ons klantsegment, de ondernemers. Ik vind het van belang dat we dit onderkennen in ons werk. Dit geldt zowel bij dienstverlening, afstemming met FD’s, invordering, heffing en (intensief) toezicht. Met alle dank voor wat ik geleerd heb van de collega’s van MKB Enschede vind ik het nu een uitdagende stap om de functie bij MKB Groningen en Emmen in te vullen. Ik kijk uit naar deze samenwerking.”

Willem Pieter begon zijn loopbaan bij de Belastingdienst. Hij volgde de interne controleopleiding en is registeraccountant. Hij heeft als projectleider en in leidinggevende functies op strategisch niveau bij diverse onderdelen van de Belastingdienst en Douane ervaring opgedaan. De afgelopen jaren werkte Willem Pieter als regiodirecteur MKB Enschede/Almelo. Hij heeft daar veel betekend met zijn inhoudelijke kennis, leidinggevende ervaring en collegialiteit.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en MKB van de Belastingdienst. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekend gemaakt en iedereen mag solliciteren.