Yusuf Karadavut en Gonnie van Dijken afdelingshoofden Klantgegevens bij de Belastingdienst

Yusuf Karadavut en Gonnie van Dijken zijn per 1 september 2023 benoemd tot afdelingshoofd Klantgegevens bij de directie Centrale Administratieve Processen van het directoraat-generaal Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Yusuf Karadavut en Gonnie van Dijken

De directie Centrale Administratieve Processen is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. Denk aan de ontvangst van gegevens over de WOZ-waarde, rente en saldigegevens van banken en het beschikbaar stellen daarvan om een product als de vooringevulde aangifte mogelijk te maken.

CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing. De missie van CAP is: wij maken massaal persoonlijk. CAP Klantgegevens, het expertisecentrum voor gegevens over personen & adressen en uit akten, is een proactieve en dienstverlenende partner voor alle afnemers binnen de Belastingdienst om samen met hen, op basis van wederkerigheid en transparantie, te zorgen voor een op maat passende kwaliteit van gegevens.

Yusuf zal zich voornamelijk richten op het leiding en richting geven aan een grote groep teamleiders en hun productieteams op de kantoren. Deze teams zorgen voor het juist, tijdig en volledig handmatig muteren van de klantgegevens.

Gonnie richt zich op het aansturen van de geautomatiseerde productie, de regie op de totale productie en de aansturing van het voortbrengen van de informatievoorziening. Specifiek aandachtsgebied voor haar is de strategische vernieuwing van de persoonsadministratie.

Yusuf heeft ruime leidinggevende ervaring in diverse sectoren en bedrijven. Hij vervulde onder andere strategische managementrollen in de sectoren kinderopvang en de food- en retailmarkt. Daar gaf hij sturing aan teamleiders en operationele processen waarin agile werken van belang was. Zijn laatste rollen waren regional head of the Netherlands bij Gorillas en regiomanager bij Jumbo Supermarkten. Yusuf studeerde Rechten in Leiden en hij is gespecialiseerd in werken met de agile en scrum methodieken.

Gonnie heeft ruime leidinggevende ervaring op strategisch niveau binnen de Rabobank, zowel op het hoofdkantoor als in de aansturing van regionale kantoren. Het gelijktijdig doorvoeren van vernieuwingen en het leidinggeven aan administratieve processen was regelmatig onderdeel van haar rol. Op dit moment leidt ze een IT-programma in de farmaceutische industrie. Gonnie studeerde aan de HEAO in Utrecht en ze behaalde een master Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Gonnie van Dijken: ”Samen sterk. Ik geloof in de kracht van samenwerking zowel binnen de organisatie als daarbuiten; alleen door samenwerking en vertrouwen in elkaars kracht worden we samen sterker en stimuleren we elkaar tot het leveren van buitengewone resultaten. Daar sta ik voor en zal ik me voor inzetten."

Yusuf Karadavut: ”Ik beschouw deze functie als een geweldige kans om een significante bijdrage te leveren aan de samenleving. Met oprecht enthousiasme zie ik ernaar uit om nauw samen te werken met diverse teams binnen de Belastingdienst, waarbij we het menselijke perspectief van burgers en bedrijven zullen integreren in al onze werkprocessen.”

Anneke Veldman, directeur cluster Gegevens: ”Met Yusuf en Gonnie hebben we een versterking en een aanvulling in de aansturing van de afdeling Klantgegevens. Yusuf heeft ruime ervaring in het aansturen van grote organisatieonderdelen. Dat doet hij met enthousiasme en een mensgerichte stijl. Gonnie heeft ruime ervaring in het leidinggeven aan veranderingsprocessen. Ze is gericht op samenwerken en heeft vanuit haar achtergrond in de financiële sector ervaring met IT-veranderingen. Met haar drive en enthousiasme levert ze een belangrijke bijdrage aan veranderingen. Ze zijn allebei een waardevolle aanwinst binnen het cluster Gegevens en we kijken uit naar een gezamenlijke start van hen op 1 september.”

Deze benoeming op deze ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en de Belastingdienst. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.