Annelies Dijk-Stroeve hoofd centrum Preventie, Leefstijl en Gezondheid bij het RIVM

Annelies Dijk-Stroeve start 1 september 2023 als Centrumhoofd Preventie, Leefstijl en Gezondheid bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Annelies Dijk-Stroeve

Op 1 september start binnen het domein Volksgezondheid en Zorg het nieuwe centrum Preventie, Leefstijl en Gezondheid (PLG). Dit centrum gaat over kennis en advies voor gedrag, levensloop en leefstijl en krijgt twee afdelingen, specifiek gericht op voeding en chemische voedselveiligheid. Annelies gaat bouwen aan een toekomstbestendig centrum met nu 135 medewerkers.

Marith Volp, directeur Volksgezondheid en Zorg: “We zijn heel blij met de komst van Annelies. Als hoofd van het nieuwe centrum PLG gaat zij dit centrum helpen doorontwikkelen, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van heel Volksgezondheid en Zorg. Annelies is enthousiast, bevlogen en mensgericht en ze brengt veel inhoudelijke kennis en affiniteit mee. Samen met medewerkers van het centrum en het domein gaat ze bouwen aan de verdere versterking van onze kennis en kunde.“

Annelies Dijk-Stroeve: “Als maatschappij staan we voor grote opgaven, ook op het gebied van volksgezondheid en zorg. Ik geloof dat we deze opgaven integraal en transdisciplinair moeten aanpakken, ook met oog voor maatschappelijke en innovatieve - technologische - ontwikkelingen. De kracht van het RIVM zit hierbij in het genereren, verbinden en toepasbaar maken van kennis, samen met alle partners in de betrokken ketens. Dat is een complexe en belangrijke taak. Ik heb er veel zin in om bij het RIVM aan de slag te gaan en om aan deze taak bij te dragen. Mijn kracht en drive zitten in het verbinden van mensen en het samen genereren van impact richting een gezondere Nederlandse bevolking.”

Annelies werkte sinds 2018 als Research Manager Food, Health & Consumer Research bij Wageningen University & Research. Daarvoor was zij team- en projectleider Systeem Biologie bij TNO. Ze volgde diverse leiderschapstrajecten, waaronder de Leergang Management in Onderzoeksorganisaties (Leeuwendaal). Na haar topmaster-studie Medical and Pharmaceutical Drug Innovation behaalde ze een PhD aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het RIVM. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.