Sebastiaan Smeets hoofd Begrotingszaken directie Financieel-Economische Zaken bij Financiën

Sebastiaan Smeets wordt per 16 september 2023 benoemd tot hoofd Begrotingszaken bij de directie Financieel-Economische Zaken van het ministerie van Financiën.

Sebastiaan Smeets

De directie Financieel-Economische Zaken is dé concerncontroller van het ministerie van Financiën en adviseert de ambtelijke en politieke leiding vanuit haar specifieke deskundigheid op financieel-economisch terrein. De afdeling Begrotingszaken stelt de begroting op, monitort de uitgaven, jaagt evaluatieonderzoek aan en coördineert het jaarverslag. Ook bereiden ze als concerncontroller de integrale budgettaire besluitvorming voor. Sebastiaan gaat leidinggeven aan deze mooie afdeling, bestaand uit een team van circa 14 professionals.

Geert Beekhuis, directeur Financieel-Economische Zaken: “Sebastiaan is de juiste persoon om samen met de experts van de afdeling de komende jaren invulling te geven aan de opgave van Begrotingszaken. Zijn eerdere ervaring bij FEZ en als consultant buiten Den Haag bieden hem een mooi startpunt voor deze rol als afdelingshoofd.“

Sebastiaan Smeets: ”Ik ken de directie Financieel-Economische Zaken als een zeer plezierige werkomgeving met kundige professionals. Juist binnen het ministerie van Financiën is de aanwezigheid van een soepel, efficiënt en modern begrotingsproces essentieel. Ik voel me vereerd hier de komende jaren een bijdrage aan te mogen leveren.“

Sebastiaan werkt sinds 2019 bij McKinsey & Company, waar hij als Engagement Manager leidinggeeft aan projectteams van consultants en experts. Zijn focus ligt op cliënten in de Nederlandse (semi-)publieke sector. Voor zijn tijd bij McKinsey & Company was Sebastiaan werkzaam bij het ministerie van Financiën en OC&C Strategy Consultants. Hij studeerde aan de Universiteit Leiden, waar hij na een dubbele bachelor Natuurkunde en Sterrenkunde, een Master Astronomy & Science based business behaalde.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en de directie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.