Geertje Rohof afdelingshoofd Internationale Aangelegenheden bij SZW

Geertje Rohof wordt per 1 september 2023 benoemd als hoofd afdeling Internationale Aangelegenheden bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Geertje gaat leiding geven aan de afdeling die SZW en daarmee Nederland internationaal vertegenwoordigt in multilaterale organisaties als de ILO (Internationale Arbeidsorganisatie), de OESO en de G20. Ze gaat samen met haar team zorgen dat SZW-prioriteiten in onderhandelingen effectief worden behartigd, en tegelijkertijd dat inzichten vanuit dit internationale veld hun weg vinden naar het nationale SZW-beleid. Hiernaast wordt ze verantwoordelijk voor de bilaterale onderhandelingen met ruim 30 landen waarmee Nederland sociale zekerheidsverdragen heeft gesloten of wil afsluiten, die tot doel hebben om de sociale zekerheid bij grensoverschrijdend werkende en wonende burgers in goede banen te leiden.

Wilm Geurts: “Samen met de medewerkers ben ik heel blij met de komst van Geertje als nieuw hoofd van de afdeling Internationale Aangelegenheden. Ze brengt ruime internationale ervaring en expertise mee die haar goed in staat stellen ons ministerie internationaal te vertegenwoordigen. Bovenal is ze een mensgerichte leidinggevende die het team kan ondersteunen bij het verder versterken van de internationale positie van SZW.”

Geertje Rohof: “Fatsoenlijk werk en een goed werkende sociale zekerheid, nu en in de toekomst. Dat zijn uitdagende doelstellingen in een tijd waarin werk verandert door globalisering, robotisering en digitalisering. Omdat deze ontwikkelingen niet ophouden bij de grens is het van belang dat we Nederland internationaal goed vertegenwoordigen. Ik ga me hier heel graag voor inzetten en kijk er enorm naar dit samen met het team te  doen.”

Geertje Rohof werkt momenteel als Projectmanager Europawet bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en is bij dit ministerie ook juridisch adviseur en beleidscoördinator geweest. Geertje heeft een master in het Internationaal en Europees recht en heeft een Management Development traject bij het ministerie van Buitenlandse Zaken afgerond.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van SZW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.