Robert van der Poel MT-lid concerndirectie Informatiebeleid bij IenW

Robert van der Poel wordt per 1 oktober 2023 MT-lid bij de concerndirectie Informatiebeleid (CDIB) bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De opgave van de directie is om de komende jaren de ingezette IenW-brede verandering naar een IT- en datagedreven organisatie te verdiepen en te bestendigen. Het gaat erom dat de collega’s van de diverse organisatieonderdelen gewend raken aan de nieuwe taak-, rol- en verantwoordelijkheidsverdeling op het gebied van informatiebeleid en daarin op een professionele manier met elkaar samenwerken. Daarnaast is het de opgave om meer samenhang en verbinding te creëren binnen de nog relatief nieuwe concerndirectie Informatiebeleid. Robert is verantwoordelijk voor medewerkers met de specialismen integrale beveiliging, gegevensbescherming, kwaliteit en monitoring.

Robert van der Poel werkt op dit moment bij de gemeente Leidschendam-Voorburg als Chief Information Officer/manager Informatiemanagement, ICT Service en Onderzoek. Hiervoor was hij onder andere werkzaam als adviseur informatievoorziening bij de gemeente Gouda en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en als senior informatiemanager bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Robert studeerde Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool Rotterdam. 

Peter Valkenburg, directeur CDIB, is blij met deze benoeming: "CDIB is volop in ontwikkeling en de directie is de afgelopen periode sterk gegroeid. Robert is een ervaren manager met een brede kennis van informatiebeleid. Hij weet wat nodig is om professionals te laten groeien en een team te bouwen. Met Robert is het vernieuwde managementteam compleet en zijn we op de toekomst van IenW als datagedreven organisatie voorbereid."

Robert over zijn benoeming: "Vertrouwen, verantwoordelijkheid en verbinden zijn voor mij kernwaarden die ik meeneem naar IenW. Met deze kernwaarden in gedachten ga ik met veel plezier en nieuwsgierigheid aan de slag. Samen met mijn nieuwe collega’s wil ik bijdragen aan een betere integrale informatievoorziening, -beveiliging en digitalisering van IenW. Ik kijk er naar uit om samen te werken met onze collega directies en de uitvoeringsorganisaties van IenW. Zo draag ik bij aan het bereiken van onze maatschappelijke doelen."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal ABD (DGABD) en het ministerie van IenW. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.