Leo Peereboom directeur bij directie Informatievoorziening en Inkoop bij JenV

Leo Peereboom wordt met ingang van 9 oktober 2023 directeur directie Informatievoorziening en Inkoop bij de Hoofddirectie Bedrijfsvoering van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De directie Informatievoorziening en Inkoop (DI&I) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en toetsen van IV-beleid, inkoopbeleid en bijbehorende kaders binnen JenV. We nemen een voortrekkersrol op onder meer de domeinen Datagedreven werken, Cloud, Digitale Weerbaarheid, Informatiehuishouding en transparantie en adviseren de departementsleiding over strategische vraagstukken op het gebied van informatievoorziening, ICT, bedrijfsveiligheid, privacy. We ondersteunen de dienstonderdelen van het ministerie bij de inrichting van de informatisering en de opdrachtgeverschap van grote ICT-projecten. Verder voeren we binnen de directie projecten uit op het gebied van de JenV-brede ICT-infrastructuur en het inrichten en beheren van centrale  belangrijkste digitale systemen en netwerken van het ministerie en stellen we de kaders op en richten we centrale voorzieningen in met het oog op rechtmatige, efficiënte en duurzame inkoop. Tot slot verzorgen we het Strategisch leveranciersmanagement, ook Rijksbreed, voor Microsoft, Google Cloud en Amazon AWS, de Rijksbrede inkoopcategorie Software en het Rijksbrede Software Asset Management.

Emine Özyenici, hoofddirecteur Bedrijfsvoering, tevens CIO bij JenV:“Ik ben zeer blij met de benoeming van Leo; naast een inhoudelijk capabele collega krijgt het HDBV cluster er een leidinggevende bij die resultaten, een zakelijke stijl en mensgerichtheid uitstekend kan combineren. Dat vraagt de opgave van digitalisering op dit moment. Ik heb er alle vertrouwen in dat Leo met zijn stijl van leiding geven, samenwerkingsbereidheid, oog voor heldere afspraken, taken en verantwoordelijkheden zorgt voor een duidelijke koers en management van de directie en hiermee het vertrouwen kan opbouwen zowel binnen de directie als met alle belangrijke partners buiten de directie.”

Leo Peereboom: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij de directie Informatievoorziening en Inkoop. Samen met mijn collega’s wil ik JenV naar een hoger niveau tillen door stappen te zetten op onderwerpen als informatiegestuurd werken, informatiebeveiliging en cyberweerbaarheid, IV vernieuwing, beheer en onderhoud en het op orde krijgen en houden van de informatievoorziening. Dit vraagt om een goede en intensieve samenwerking met de beleidsdirecties en uitvoeringsorganisaties van JenV, daar wil ik een waardevolle bijdrage aan leveren.” 

Leo Peereboom is op dit moment directeur Ketenstrategie-CIO / plaatsvervangend algemeen directeur Justitiële Informatiedienst (Justid). Daarvoor vervulde hij diverse IV en Planning & Control gerelateerde functies binnen het Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving van JenV, EZK, LNV en RWS. Leo is registercontroller, studeerde Bestuurskunde in Leiden en rondde eerder het ABD-Kandidatenprogramma af.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal ABD en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.