Robert Schmitz afdelingshoofd Informatiemanagement, databeheersing en security bij directie Grote Ondernemingen Belastingdienst

Robert Schmitz wordt per 1 september 2023 benoemd als afdelingshoofd Informatiemanagement, databeheersing en security bij de directie Grote Ondernemingen Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Robert Schmitz

De opgaven op het gebied van Databeheersing en Security zijn een aantal jaren terug verschoven van concern- naar directieniveau en belegd bij deze nieuw opgerichte afdeling. De afdeling borgt dat de directie Grote Ondernemingen (GO) voldoet aan de wet- en regelgeving, waaronder de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en aan de specifieke kaders van de concerndirectie Informatievoorziening & Databeheersing.

Het taakveld Informatiemanagement borgt dat de nieuw te ontwikkelen informatievoorzieningen aansluiten bij de handhavingsfilosofie van grote ondernemingen en de toezichtmedewerkers adequaat ondersteunen. De Belastingdienst is in transitie naar SAFE/agile werken. De belangrijkste taak voor het afdelingshoofd daarbij is dat de ‘business’ zijn rol als opdrachtgever richting de concerndirectie Informatievoorziening (IV) stevig oppakt en daarin een professionaliseringsslag plaatsvindt.

Marie-Anne Toenders, landelijk directeur GO: “Met de komst van Robert halen we een goede match binnen voor GO. Met zijn expertise is hij in staat de afdeling door te ontwikkelen op het gebied van informatiemanagement, databeheersing en security, met aandachtsgebieden als AVG, BIO, Autoriteit woningcorporaties, de Agile-transitie, het opdrachtgeverschap ten aanzien van IV en het strategisch adviseurschap voor de landelijke directie. Dit alles is erop gericht om de business en de IV-wereld zo goed mogelijk met elkaar te verbinden.”

Robert Schmitz over zijn benoeming: “Ik kijk ernaar uit om in deze rol mijn bijdrage te leveren aan een robuuste, veilige en toekomstbestendige directie GO. IT heeft een cruciale rol in het succes van GO en ik ben blij dat ik mijn ervaring hiervoor in kan zetten via de afdeling ID&S.”

Robert werkt momenteel als programmamanager IT Service Management en daarvoor als afdelingshoofd End User Services bij de concerndirectie Informatievoorziening van de Belastingdienst. Hij studeerde Bedrijfswetenschappen/Bestuurlijke informatiekunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en directie GO van de Belastingdienst. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.