Ernest Slot MT-lid afdeling Mediabeleid bij OCW

Ernest Slot start met ingang van 1 oktober 2023 als MT-lid afdeling Mediabeleid bij de directie Media en Creatieve Industrie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Ernest Slot

Ernest zal in zijn rol van MT-lid Mediabeleid verantwoordelijk zijn voor onder andere het toekomstbestendig maken van zowel de landelijke publieke omroep als de regionale en lokale omroepen. Ook het versterken van onafhankelijke journalistiek, waaronder onderzoeksjournalistiek, is een belangrijke opgave.

Youssef Louakili, directeur Media en Creatieve Industrie: “Ik ben verheugd over de benoeming van Ernest als MT-lid Mediabeleid. Zijn uitgebreide expertise op het gebied van beleidsontwikkeling, inhoudelijke kennis, nieuwsgierigheid en vermogen om verbindingen te leggen, evenals zijn creatieve denkwijze en mensgericht leiderschap, gaan hand in hand met zijn focus op resultaten en menselijk inzicht. Met deze kwaliteiten is hij samen met zijn afdeling in staat om met vertrouwen de uitdagingen die voor ons liggen, aan te gaan.”

Ernest Slot: ¨Ik zie ernaar uit om de komende jaren samen met de collega’s van de afdeling Mediabeleid te werken aan de talloze opgaven die er op dit terrein liggen. Onafhankelijke journalistiek is cruciaal voor een goed functionerende democratie. En media-aanbod waarin we onszelf herkennen en waardoor we de wereld om ons heen leren kennen, is als bindmiddel onmisbaar in onze samenleving. Deze publieke waarden zijn de drijfveren in mijn werk.¨

Ernest is al een bekend gezicht binnen OCW. Hiervoor werkte hij binnen de directie Media en Creatieve Industrie als MT-lid en tevens plaatsvervangend hoofd Mediabeleid. Ook heeft Ernest als plaatsvervangend hoofd Sectorbeleid bij de directie Kunsten gewerkt en verschillende rollen vervuld als beleidsmedewerker voor verschillende aandachtsgebieden van OCW.

Aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht behaalde Ernest zijn doctoraal Theaterwetenschap, met als specialisatie Beleid en management. Ook heeft hij via OCW de Interdepartementale Management Leergang bij de NSOB gevolgd.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van OCW. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.