Maarten Suwout directeur Werkgeverszaken bij Hoofddirectie Personeel, bij Defensie

Maarten Suwout is met ingang van 1 augustus 2023 de nieuwe directeur Werkgeverszaken bij de Hoofddirectie Personeel bij het ministerie van Defensie.

Maarten Suwout

De directeur Werkgeverszaken vertegenwoordigt Defensie bij het overleg met sociale partners over de arbeidsvoorwaarden voor al het defensiepersoneel. Hij ondersteunt in dit proces de minister en staatssecretaris. De directeur Werkgeverszaken is verantwoordelijk voor het borgen van de (rijksbrede) wet- en regelgeving in de arbeidsvoorwaarden.

Maarten Suwout werkt sinds 2001 bij Defensie, in eerste instantie bij de landmacht. Hij was daar onder meer hoofd Juridische Zaken, hoofd Staats- en Bestuursrecht en hoofd van de afdeling Projecten, Regie en Ondersteuning. Maarten was al eerder actief bij de Hoofddirectie Personeel (HDP) en onder meer werkzaam bij de Divisie Personeel en Organisatie Defensie, om vervolgens bij de HDP de functies programmamanager Arbeidsvoorwaarden en hoofd cluster Belonen te vervullen. In die beide functies was hij al betrokken bij beleid op het gebied van arbeidsvoorwaarden voor al het defensiepersoneel.

Maarten Suwout: "Defensie staat voor de opgave om groter en sterker te worden. We moeten daarom aantrekkelijk blijven voor de mensen die bij ons werken en aantrekkelijker worden voor de mensen die niet bij ons werken. Ik voel een grote verantwoordelijkheid en gedrevenheid om hier in deze functie samen invulling aan te gaan geven."

Hoofddirecteur Personeel Joris Legein: "Onze organisatie kan al jaren op Maarten bouwen. Hij heeft een fenomenale dossierkennis, uitstekende onderhandelingsvaardigheden, hij houdt een scherp oog voor alle belangen, hij is creatief en inventief en hij is bovenal een fijne chef en een fijne collega. Een echte teamplayer. Ik ben superblij dat Maarten ons team weer compleet maakt."

De functie van directeur Werkgeverszaken wordt vanaf januari 2023 door Maarten Suwout als waarnemend directeur ingevuld. Vanwege het belang van continuïteit en het behoud van kennis en kunde is er in overleg met de plaatsvervangend SG Defensie en de directeur-generaal ABD voor gekozen om Maarten via een gesloten procedure in de functie te benoemen.