Alexander Hielkema manager CIO-Office tevens plaatsvervangend directeur CIV bij SZW

Alexander Hielkema start met ingang van 1 oktober 2023 als manager CIO-Office en tevens plaatsvervangend directeur CIV bij de directie CIO-office en Integrale Veiligheid (CIV) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Alexander Hielkema

Alexander gaat leidinggeven aan de CIO-Office en gaat samen met zijn team en de collega´s van de directie CIV de komende jaren uitvoering geven aan de IV-agenda voor SZW; een richtinggevende agenda die aansluit op de I-strategie Rijk en SZW-specifieke ambities bevat zoals het vergroten van de digitale weerbaarheid, architectuur, ketensturing en het gebruik van data. De focus zal er daarbij op gericht zijn om awareness te creëren over het belang van “I in het hart van beleid” en om het brede domein informatievoorziening en veiligheid tijdig en goed in het dagelijks beleidswerk in te bedden.

Irma van Gaalen, directeur CIV: “Ik ben heel blij met de benoeming van Alexander. Alexander is een energieke en verbindende leidinggevende. Hij is deskundig op het vakgebied en kent de wereld van informatievoorziening goed. Ook is zijn passie voor het werk groot, wat hem zal helpen met de IV-opgave van SZW.¨

Alexander Hielkema: ¨De werkzaamheden van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doen er toe. Mijn eerste fulltime baan was ambtenaar van de sociale dienst. Ik ben dan ook blij dat ik nu mijn bijdrage mag leveren aan het werk van SZW door de informatievoorziening, digitale weerbaarheid en het datagedreven werken samen met de collega’s te versterken. Binnen het ministerie natuurlijk, maar ook in de vele ketens binnen de sociale sector die nodig zijn om de grote maatschappelijke opgave uit te kunnen voeren. Ik heb er alvast zin in.¨

Alexander werkte hiervoor als manager CIO Office en plaatsvervangend CIO bij de Autoriteit Consument en Markt en in diverse leidinggevende functies bij Logius. Daarnaast heeft hij meerdere functies uitgevoerd in het I-domein bij technisch georiënteerde organisaties.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van SZW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.

Wil je meer weten over I of de I-strategie van het Rijk, kijk dan op I-strategie Rijk I-strategie Rijk 2021-2025 - Digitale Overheid.