Gijs van der Vlugt directeur Algemene Financiële en Economische Politiek bij Financiën

Op 1 oktober 2023 start Gijs van der Vlugt als directeur Algemene Financiële en Economische Politiek (AFEP) bij het ministerie van Financiën.

AFEP werkt in het hart van de financieel-economische besluitvorming en analyseert en adviseert gevraagd en ongevraagd over diverse uitdagingen waar Nederland voor staat, van het belastingstelsel tot het onderwijs en van begrotingsbeleid tot klimaatbeleid.

Secretaris-generaal Bas van den Dungen is heel blij met Gijs als nieuwe directeur AFEP. “Gijs heeft in de afgelopen jaren laten zien dat hij van grote waarde is op hele ingewikkelde en belangrijke maatschappelijke issues die mensen en bedrijven raken. Met zijn creativiteit, frisse blik, analytisch vermogen en gevoel voor mensen ben ik ervan overtuigd dat met Gijs aan het roer de inzichten van AFEP ook de komende jaren relevant blijven in het oplossen van vraagstukken waar Nederland mee te maken heeft.”

Gijs: “Het is een prachtige stap om directeur te worden van deze kleurrijke club. AFEP als plek waar de kracht van het idee het kan winnen en waar verandering realiseren het doel blijft. We staan op de schouders van reuzen en kunnen de wereld echt elke dag wat mooier maken. Daar heb ik heel veel zin in.”

Gijs van der Vlugt is sinds 2020 hoofd marktordening en strategie en per 2021 tevens plaatsvervangend directeur bij AFEP. Eerder was hij manager Strategie en Beleid bij de gemeente Rotterdam. Gijs studeerde Economie en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DG Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.