Eddie Krosenbrink unitdirecteur Arnhem bij de Belastingdienst

Eddie Krosenbrink start met ingang van 1 december 2023 als unitdirecteur Arnhem bij de directie Particulieren van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Eddie Krosenbrink

Eddie gaat, samen met de andere unitdirecteur in Arnhem, leiding en richting geven aan de teamleiders en medewerkers van kantoor Arnhem. Samen met hen gaat hij uitvoering geven aan de fiscale behandeling van burgers. Daarbij richt hij zich op het behalen van resultaten met oog voor de menselijke maat. Daarnaast gaat hij intensief samenwerken met andere kantoorlocaties van de directie Particulieren en gaat hij bijdragen aan de verdere implementatie van de binnen de directie ingezette beweging, waarin de processen van Toezicht en Bezwaar worden samengevoegd.

Meike Smolenaars, plaatsvervangend algemeen directeur Particulieren: “Ik ben heel blij met de benoeming van Eddie. Eddie is een enthousiaste en mensgerichte leidinggevende met focus op een goede samenwerking. Met zijn lange ervaring als leidinggevende zal hij een goede inbreng hebben bij het borgen van stabiliteit en verbinding voor de teamleiders en medewerkers van het kantoor in Arnhem. Daarnaast zal hij met zijn bedrijfskundige kennis en ervaring met veranderingen een goede bijdrage leveren aan de veranderopgave van de directie Particulieren.¨

Eddie Krosenbrink: “Met plezier maak ik de overstap naar de Belastingdienst Particulieren. Ik vind het een mooie uitdaging om bij te dragen aan de voortdurende verbetering van onze dienstverlening. In het bijzonder zie ik ernaar uit om snel kennis te maken met de teamleiders en medewerkers in Arnhem en de collega’s op de andere locaties.”

Eddie werkt nu als afdelingshoofd Interne Dienstverlening bij de gemeente Apeldoorn. Daarvoor werkte hij als manager Informatie en Bedrijfsvoering bij de gemeente Beuningen en eerder onder andere vanuit diverse managementfuncties bij verschillende rechtbanken. Eddie studeerde Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en volgde verschillende managementopleidingen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Dgeau ABD en het ministerie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.