Peter Blom Chief Information Officer bij het Nederlands Forensisch Instituut

Peter Blom wordt met ingang van 1 oktober 2023 Chief Information Officer bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), agentschap van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Peter Blom

Het NFI levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten aan meerdere opdrachtgevers binnen het JenV-domein, maar ook aan (inter-)nationale opdrachtgevers die zich inzetten voor recht en veiligheid. Gedreven NFI-professionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses in bijna veertig onderzoeksgebieden, zoals DNA, pathologie en digitale technologie. Door continu te investeren in kennis en innovatie speelt het NFI in op actuele maatschappelijke, technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen en draagt het bij aan een veiliger samenleving. Het NFI loopt hierin internationaal gezien voorop.

De CIO draagt bij aan de visie en strategie van het NFI vanuit een overstijgende en strategische blik op informatisering, digitalisering en automatisering. De CIO vertaalt de activiteiten binnen de forensische onderzoekprocessen en R&D naar de i-Strategie en het IV-meerjarenplan, resulterend in slagvaardige, robuuste en toekomstbestendige IV.

Marc Elsensohn, algemeen directeur NFI: “Peter heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij van grote waarde is voor de brede informatievoorzieningsopgave waarvoor we staan. We hebben mooie stappen gemaakt, maar de klus is nog niet af en moet ook nog goed worden geborgd in de lijn. Met Peter als CIO heb ik daar alle vertrouwen in. Hij is een verbinder zowel binnen het NFI als daarbuiten met onze ketenpartners. Met Peter zullen we de vraagstukken rondom de toekomstbestendigheid van onze informatievoorziening de komende jaren adequaat kunnen oppakken.”

Peter Blom “Het is een mooie stap om na jaren interimfuncties te hebben vervuld, mij te binden aan deze prachtige organisatie. NFI is een plek waar waarheidsvinding voorop staat en daarbij steeds afhankelijker wordt van een betrouwbare en veilige informatievoorziening. Als kennis- en expertisecentrum wordt via indrukwekkende innovaties gewerkt aan de forensische vraag van morgen. In toenemende mate speelt data hierbij een cruciale rol. Ik heb er veel zin in om mijn bijdrage hieraan voort te zetten.”

Peter Blom studeerde Management, Informatie & Technologie aan de Open Universiteit. Binnen de rijksdienst heeft Peter in diverse rollen en organisaties gewerkt. Zo was hij bij het ministerie van OCW CIO en plaatsvervangend directeur Facilitair Management en ICT. Daarna is hij gedetacheerd geweest via onder andere I-Interim Rijk bij verschillende rijksoverheidsorganisaties als CIO en kwartiermaker Informatievoorziening, onder andere bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en de Nederlandse Arbeidsinspectie. De laatste drie jaar was Peter interim-CIO bij het NFI.

Deze benoeming is tot stand gekomen via een procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Justitie en Veiligheid. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.