Finalisten ‘Overheidsmanager van het Jaar’ 2023

De Vereniging voor OverheidsManagement heeft de finalisten bekend gemaakt die meedingen naar de titel Overheidsmanager van het Jaar 2023. Dit jaar zijn dat alle drie managers van netwerkpartners van de ABD: Afke Besselink, afdelingsmanager Concerndienstverlening bij de gemeente Rotterdam, Duco Stuurman, stedelijk directeur Sociaal bij de gemeente Amsterdam, en Frans Swinkels, concerndirecteur van de gemeente Tilburg.

Logo finalisten overheidsmanager 2023

‘Met Passie en Plezier voor de Publieke Zaak’ is het thema voor de Overheidsmanager van het Jaar 2023. Want juist die houding is nodig om complexe opgaven het hoofd te bieden en het vertrouwen in de overheid te vergroten. De Overheidsmanager van het Jaar toont hart voor de publieke zaak en straalt trots en vertrouwen uit dat medewerkers inspireert. Hij of zij weet hiermee de medewerkers te binden en te boeien en geeft hen het vertrouwen om samen de klus te klaren! Op 28 november wordt tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag bekendgemaakt wie van de drie finalisten zich de ‘Overheidsmanager van het Jaar’ 2023 mag noemen.

De Algemene Bestuursdienst heeft een samenwerkingsovereenkomst met de vier grootste gemeenten van Nederland op het gebied van het uitwisselen van kennis, het verbreden van loopbaanmogelijkheden, en het vergroten van de mobiliteit in de top van de G4 en het Rijk. Ook met de 100.000+ gemeenten, zoals de gemeente Tilburg, werken we samen, bijvoorbeeld door managementvacatures te plaatsen op de ABD-site.