Nicole Mathijssen manager Finance & Control bij ACM

Nicole Mathijssen wordt per 1 december 2023 manager Finance & Control bij de Autoriteit Consument en Markt van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

MT-lid Onderwijspersoneel funderend onderwijs en zeggenschap bij OCW

Als manager Finance en Control wordt Nicole onder meer verantwoordelijk voor business control, concern control, de financiële administratie, internal audit en het inkoopplein. De ACM groeit en wil zich doorontwikkelen op het gebied van sturing en beheersing. De opgave van Nicole is om vanuit Finance & Control deze doorontwikkeling in goede banen te leiden, onder andere door verder te werken aan de kaderstellende, toetsende en dienstverlenende rol van de afdeling. Met haar team speelt zij een belangrijke rol in de (strategische) advisering van de directeuren en het bestuur van de ACM en het behartigen van de (financiële) belangen van de ACM richting het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Guus Sjouke, directeur bedrijfsvoering: “ Nicole is echt een aanwinst voor de ACM. Met haar kennis van zaken, visie en verbindend vermogen is zij precies waar de ACM en het Finance en Control team behoefte aan heeft.”

Nicole Mathijssen: “De groei van de ACM en de impact daarvan op het financiële werkveld maken dit een functie met een mooie veranderopgave. Ik kijk ernaar uit om dit samen met de professionals uit het Finance en Control team verder vorm te geven.”

Nicole is sinds 2019 afdelingsmanager Control, Kwaliteit en Audit bij Justis, onderdeel van het  ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor vervulde ze vijftien jaar diverse control- en managementrollen bij PostNL. Ze startte haar carrière bij de ING Group. Nicole heeft meerdere opleidingen van MBO tot WO op economisch gebied afgerond. Ze studeerde onder ander economie en behaalde haar postdoctoraal opleiding tot Register Controller aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal ABD en Autoriteit Consument en Markt, in samenwerking met bureau FinanceFactor. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.