Bram Godefrooij plaatsvervangend directeur Dienstencentrum / hoofd Klantadvies en Ondersteuning

Bram Godefrooij wordt met ingang van 1 december 2023 plaatsvervangend directeur Dienstencentrum / hoofd Klantadvies en Ondersteuning binnen het Dienstencentrum van de Hoofddirectie Bedrijfsvoering van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het Dienstencentrum van het Bestuursdepartement van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) is verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief organiseren van diensten met bijbehorende dienstverlening op het terrein van ICT, huisvesting, inkoop, facilitaire dienstverlening, informatiehuishouding en (digitale) postverwerking. Dit doet het Dienstencentrum niet alleen voor het Bestuursdepartement, maar ook met onderdelen uit dit dienstenpakket voor andere taakorganisaties van het ministerie van JenV die gehuisvest zijn in het pand Turfmarkt 147. De afdeling Klantadvies en Ondersteuning bestaat uit drie teams: Klantmanagement, Advies Informatievoorziening en Functioneel Beheer. De afdeling is verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een klant- en relatienetwerk, de inventarisatie van klantbehoefte/wensen ten aanzien van het gebruik van informatiesystemen, complexe ontwikkelings- en veranderingsprocessen voor alle bestaande en nieuwe diensten. Naast de dagelijkse leiding van de afdeling en het vervangen van de directeur bij afwezigheid over de volle breedte van zijn portefeuille, zal de komende periode het versterken én verder brengen van de informatiehuishouding en data gedreven werken JenV-breed centraal staan. Daarnaast wordt gewerkt aan het verder professionaliseren van de afdeling.

Suradj Bahadoersing, directeur Dienstencentrum JenV: “Ik ben blij met de komst van Bram. Hij brengt een relevant netwerk en werkervaring mee om het Dienstencentrum mede verder te helpen in de doorontwikkeling naar een toekomstbestendige en wendbare bedrijfsvoering. Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Bram Godefrooij: “De naam zegt het eigenlijk al: het Dienstencentrum levert producten en diensten zodat de medewerkers van JenV op de Turfmarkt zich volledig kunnen focussen op hun maatschappelijke taak. Aan het verder verbeteren en professionaliseren daarvan lever ik graag een bijdrage. Uiteraard in samenwerking met mijn nieuwe collega’s en de klanten en (keten)partners van het Dienstencentrum. Ik kijk uit naar deze mooie nieuwe uitdaging!”

Bram Godefrooij is op dit moment Afdelingshoofd Bedrijfsbureau bij het Shared Service Center ICT (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Hiervoor had hij diverse andere functies, zowel binnen als buiten de Rijksoverheid, waaronder die van Strategisch Relatiemanager ICT / clusterhoofd binnen het SSC ICT en afdelingshoofd Informatievoorziening en -beheer binnen de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Bram heeft Politicologie gestudeerd.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die DG ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.