Daina Konter sectormanager Operational Audit bij de Auditdienst Rijk

Daina Konter is per 1 september 2023 benoemd tot sectormanager Operational Audit bij de Auditdienst Rijk.

Daina Konter

De Auditdienst Rijk (ADR) is de interne auditor van de Rijksdienst en de Audit Autoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. De ADR is beheersmatig gepositioneerd als onderdeel van het ministerie van Financiën. De professionals van de ADR leveren een proactieve bijdrage aan de kwaliteit van de Rijksdienst door onderzoek naar sturing, beheersing en verantwoording te verrichten.

In de functie van sectormanager Operational Audit (OA) geeft Daina leiding aan ongeveer 60 OA-specialisten die de ADR rijksbreed inzet in de onderzoeken op de verschillende ministeries. Daina is verantwoordelijk voor de strategische personeelsplanning en de effectieve inzet van expertise op het domein OA in lijn met de strategische auditagenda die gericht is op de rijksbrede uitdagingen en prioriteiten. Verder draagt zij zorg voor de verdere innovatie, vakontwikkeling en kennisdeling binnen de OA-discipline bij de ADR.

Bart de Jongh, directeur Kennis en Ontwikkeling ADR: ”Ik ben blij dat Daina ons managementteam komt versterken en verantwoordelijk wordt voor onze Sector OA. Zij is een enthousiasmerende leider die met haar verbindende kwaliteiten een mooie stap kan maken in het verder vormgeven van multidisciplinair onderzoek en brede inzetbaarheid van Operational Audit. Een belangrijke ontwikkeling om de toegevoegde waarde van het onderzoek voor onze opdrachtgevers te vergroten. Verder zullen we veel profijt hebben van haar kennis over belangrijke HR-thema’s zoals duurzame inzetbaarheid in relatie tot ons strategisch personeelsbeleid. Een mooie match voor ons team.¨

Daina vervult haar functie inmiddels met veel plezier: “Ik heb een organisatie aangetroffen met bevlogen professionals die, net als ik, in deze turbulente tijden door middel van goed onderzoek graag een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de Rijksoverheid. Ik kijk ernaar uit om in gezamenlijkheid voort te bouwen op onze ambities.”

Daina Konter PhD was tot voor kort coördinerend specialistisch adviseur rondom duurzame inzetbaarheid bij de Belastingdienst. Ze startte haar carrière als consultant bij IBM/PWC en heeft vervolgens de overstap gemaakt naar de Rijksdienst waar zij zowel in beleid, management als in de uitvoering diverse rollen vervulde bij de ministeries van OC&W en VWS, ZonMW en de Belastingdienst. Daina heeft naast haar werk haar promotietraject afgerond aan de Economische faculteit van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en de Auditdienst Rijk. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.